24 / 04 / 2024

Koronavirüs ABD emlak piyasasını nasıl etkileyecek? 

 Koronavirüs ABD emlak piyasasını nasıl etkileyecek? 

Los Angeles merkezli sermaye şirketi Colony Capital’in CEO’su ve başkanı Tom Barrack, koronavirüsün ABD emlak piyasasında ve ekonomide meydana getirebileceği etkileri açıkladı...



Gayrimenkul milyarderi Tom Barrack ABD ticari mortgage piyasasının çöküşe doğru gittiğini belirtti. Barrack’ın aktardıklarına göre, bankalar ve hükümet, borçluları temerrütten uzak tutmak için gerekli tedbirleri hızlı bir şekilde almazsa oluşacak domino etkisinin ekonomi için sonuçları kötü bir hal alacak.

Finans Gündem'de yer alan habere göre; Los Angeles merkezli sermaye şirketi Colony Capital’in CEO’su ve başkanı olan Tom Barrack, koronavirüsün ekonomiye etkisini bir uyarı metniyle açıkladı. Yazdığı uyarı metninde koronavirüsün ABD ekonomisine etkileri sonucunda toplu hacizler, tahliyeler ve bankaların kapanması gibi ekonomiyi derinden etkileyecek senaryoların yaşanabileceğini dile getirdi. Barrack'ın açıklaması, pazar günü online yayıncılık platformu Medium üzerinden duyuruldu.

Barrack açıklamasında, “Kredi ödemelerindeki talebin sistematik düzeyde artması olası. Bu domino etkisini tetikleyerek emlak piyasasındaki paydaşları oldukça hızlı ve ağır bir ölçüde olumsuz etkileyebilir. Bu paydaşlara arsa ve ev sahipleri, emlak geliştiricileri, otel işletmecileri ve onların kiracıları ve çalışanları da dahil” diye konuştu. Barrack’a göre; koronavirüs sebebiyle oluşabilecek kriz Büyük Buhran’dan daha fazla etki yaratabilir.

Belçika'da koronavirüs nedeniyle konut kredisi ödemelerine erteleme!

Moskova'da koronavirüs için hastane inşa edilecek!


Geri Dön