26 / 04 / 2024

Türkler rotasını ABD emlak piyasasına çevirdi!

Türkler rotasını ABD emlak piyasasına çevirdi!

Son 3-4 yıldır Türk yatırımcıların ABD emlak piyasasına ilgileri arttı. Son 2 yıl içerisinde sadece Miami bölgesine yapılan yatırım tutarı 100 milyon doları geçti...



Amerika’da 17 yıldır emlak brokerlığı yapan International Realtors Group (IRG), Miami ve Baltimore bölgelerindeki lüks ve yatırım amaçlı gayrimenkullerin önemli bölümünü Türk yatırımcılara satıyor.

Dünya'dan Yasemin Salih'in haberine göre; IRG'nin faaliyetleri ve hedefleri hakkında İstanbul’da bir toplantı yapan Kurucu Ortak Giovanna Guzman, Türklerin Amerika’da emlak yatırımına ilgisinin arttığını söyledi. Guzman, son 5 yılda portföyün ciddi orandaki kısmını Türklere yaptıklarını, bunu önümüzdeki yıllarda daha da artırmayı hedeflediklerinin altını çizdi. 

Özellikle son 3-4 yıldır Türklerin ABD emlak piyasasına ilgilerinin arttığına vurgu yapan Giovanna Guzman, son 2 yıl içerisinde sadece Miami bölgesine yapılan yatırım tutarının 100 milyon doları geçtiğini belirtti. Guzman, “Bu miktara arazi veya proje yatırımı dahil değil. Türklerin ABD’de konut almalarının birçok avantajı var. Kira getirisi Türkiye’ye nazaran en az 2-3 kat daha fazla” diye konuştu. 

Türkler rotasını ABD emlak piyasasına çevirdi!

Ant Yapı ve Okan İnşaat Türk şirketlerinin Miami’deki gayrimenkul projelerinin satışını da üstlenen firmanın yöneticileri, İstanbul’da yatırım turuna çıktı.

İş ve sanat dünyası ilgi gösteriyor

Guzman, Türkiye’den iş ve sanat dünyasından pek çok ünlü ismin Miami’de emlak yatırımı yaptığını belirtti ve "Son 5 yılda birçok Türk yatırımcıya değişik projelerden 500 bin ile 6 milyon dolar arasında değişik gayrimenkuller sattık" dedi.

IRG’nin portföyünde lüks konutların dışında düşük maliyetli yatırım amaçlı gayrimenkuller de var. Bu evler, IRG’nin ortaklarından ve aynı zamanda Giovanna Guzman’ın eşi olan Cengiz Bayırlı’nın kurduğu Proferty Invest USA tarafından satılıyor. Bayırlı’nın geçen yıl kurduğu Property Invest USA ise tamamen yatırım amaçlı gayrimenkullere yönelik özel bir sistem ile hareket ediyor. Bayırlı, “Bu sistem sayesinde Property Invest USA yatırımcılarına senelik minimum net yüzde 10 getiri sağlıyor. Yatırımcıların almış olduğu bu evlerin hem kira hem de geri alım garantisi şirketimiz tarafından veriliyor” ifadelerini kullandı. 

Yeni kurduğu bu sistemde 70 bin dolara evlerin de olduğunu belieten Bayırlı, genellikle yatırım amaçlı gayrimenkul almak isteyenlere hitap ettiklerini söyledi. 

Serdar Bilgili Miami'deki otellerini rezidansa dönüştürecek!
 


Geri Dön