23 / 04 / 2024

Yabancılardan Rusya emlak piyasasına fren: Payları yüzde kaça indi?

Yabancılardan Rusya emlak piyasasına fren: Payları yüzde kaça indi?

Jeopolitik risklerin artması, kurlardaki dalgalanma ve piyasalarda yaşanan genel belirsizlik yabancı yatırımcıların Rusya emlak piyasasına ilgisini olumsuz şekilde etkiledi.



Jeopolitik risklerin artması, kurlardaki dalgalanma ve piyasalardaki genel belirsizlik yabancı yatırımcıların Rusya emlak piyasasına ilgisini olumsuz olarak etkiledi. Kommersant gazetesinin uluslarası emlak acentesi JLL verilerine dayandırdığı habere göre, 2020'nin ilk üç çeyreği itibarıyla yabancıların piyasadaki payı yüzde 23,7'den 9,3'e geriledi.
 
JLL analistleri bu oranın 2016 yılından bu yana kaydedilen en düşük oran olduğuna değindi.

Türk Rus'ta yer alan habere göre, ilk 9 aylık dönemde Moskova'da emlak piyasasına gelen yerli ve yabancı yatırım miktarı 2,1 milyar dolar şeklinde açıklandı. St. Petersburg'ta bu miktar 300 milyon dolar seviyelerinde. Diğer federal bölgelerin toplamı da 100 milyon dolara yakın.
 
Acenteler tablonun kısa sürede değişeceğine dair bir işaret göremediklerini belirtiyor. Piyasada rubledeki düşüşün sürmesi halinde emlak yatırımlarının kârlılığındaki düşüşün de sürmesi beklentisi hakim.
 
Söz konusu eğilimin küresel nitelikte olduğunu dile getiren analistler, yatırımcıların Avrupa Birliği, ABD ya da Asya pazarlarına yöneldiği görüşüne sahip.

 

Rusya vergi bilgilerini Türkiye ile paylaşacak!


Geri Dön