27 / 04 / 2024

Serdar İnan: 2011de 900-1.000 adet konut imar etmeyi planlıyoruz!

Serdar İnan: 2011de 900-1.000 adet konut imar etmeyi planlıyoruz!

İnanlar’ın patronu Serdar İnan, yatırımcılara değeri ‘patlayacak’ bölgelerle ilgili tüyo verdi. Buna göre Sarıyer, Kartal, Bakırköy, Seyrantepe ve Halkalı’da gayrimenkul % 80 zamlanacak



Türkiye’nin önde gelen gayrimenkul şirketlerinden İnanlar İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, İstanbul’da prim yapacak bölgelerle ilgili tüyo verdi. Sektörde vizyonerliği ve öngörülerinin tutmasıyla tanınan İnan’a göre İstanbul’da ‘primi patlayacak’ bölgeler, Sarıyer, Seyrantepe, Kartal, Halkalı, Bakırköy-Sahil bölgeleri yatırımcılarını güldürecek yerler olacak.

BAKIRKÖY’DE 12 PROJE BAŞLAYACAK

İstanbul’un her bölgesinin inşaat sektörünün canlılığı ve bu durumun 2012’de de devam etmesi nedeniyle prim yapacağını söyleyen İnan, asıl gelişmeninin ise Sarıyer, Kartal, Halkalı, Seyrantepe, Bakırköy-sahil hattında olacağını belirtti. İnan “Bu bölgeler İstanbul’un patlayacak yerleri. Fiyatların en çok yükseldiği yerler olacak. Çünkü, Bakırköy sahilde yeni bir turizm planı yapıldı. Bakırköy’deki Kazlıçeşme bölgesi çok sevilmeyen bölümdü. Şimdi yeni planla 10-12 tane proje bölgenin çehresini değiştirmek için harekete geçmeyi bekliyor. Hepsi birden başlayacak” dedi. 

BU YIL BİN KONUTUN TEMELİ ATILACAK

Sektörü de değerlendiren Serdar İnan, inşaat sektörünün her 7 yıllık dönemde canlandığını belirterek “Bu yıl beklendiği gibi 2011 yoğun geçiyor. 2012’de de bu tempo devam edecek. Türkiye’de her 7 yılda bir kriz olur. 2008’de sektör dibe vurdu. Şimdi yükselmeye başladı. 2012 yılında ise zirve yapacağız. Ondan sonra ivme yavaş yavaş iner” dedi. Bu yıl metrekare fiyatları 8 bin ile 10 bin dolar arasında değişen 6 yeni proje yapacaklarını da söyleyen İnan “2011 yılı için planladığımız ve konut sektörüne farklı bakış açıları, örnek çözümler getirecek 6 yeni projemiz var” dedi. 2011’de Terrace konseptinin Bomonti, Sarıyer ve Kartal bölgesindeki projelerde devam edeceğini söyleyen İnan “Yılın ilk aylarında Bomonti’deki projemiz, ardından Sarıyer’deki 3 projemiz ile Anadolu yakasındaki 2 projemiz lansmana hazır hale gelecek. Sözü geçen projelerimize baktığınızda 2011’de yaklaşık 900-1.000 adet konut imar etmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

İlgi alanları futbol, şiir, tasavvuf 

İstanbul’la ilgili yazdığı şiirlerle tanınan ve ‘Yansımalar’ isimli makale ve şiirlerini derlediği kitabı bulunan İnan, futboldan tasavvufa kadar geniş ilgi alanına sahip. İşte İnan’ın İstanbul’la ilgili bir şiirinden küçük bir bölüm:

Düşlerimdeki İstanbul

Gözlerim kapalı düşlerim seni

Sana yapışan dertlerden uzak

Asalaklar çekilsin üzerinden

Naylon kaplı aşksızlar

Işıksızlıkta hayalini kuruyorum

O güzel günlerine özlemle

Canlanıyor hayalimde o şanlı İstanbul

...

Çoklukta birliği öğretiyorsun çevrene

Minareler gölgesinde çanlar çalıyor

...

Gürültüyü tozu dumana kattı yeni kiracıların

Kaba sabalar doldurdu

Taşlar beton oldu

Muhabbet sevgi dolu sözlere kavga kıyamet

İhtiraslar egemen oldu

Ah diyorum açılmasın gözlerim

Güzel kalasın hatıramda

Eski günlere hasret kalacağıma

Düşlerimde seninle kalayım

Fiyat uygun emlakta alım zamanı 

Serdar İnan, kredi faizleri ve konut fiyatlarının halen uygun olduğunu belirterek “Şimdi konut alma zamanı, ancak önümüzdeki dönemde fiyat artacak” dedi

Küresel ekonomik kriz nedeniyle gelişmiş ülkelerin para basmaları nedeniyle konut satışlarının yükseldiğini belirten İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serdan İnan, bu nedenle konut kredisi faizlerinin oldukça uygun duruma geldiğini söyledi. İnan “Krizden dolayı her ülke para bastı. Bu nedenle bankalar düşük faizli kredi veriyorlar. Bu insanlara ‘al’ komutu veriyor. Ayrıca konuttaki stok oranının artması nedeniyle fiyatlar uygun durumda. Yani, konutta tam alım zamanı önümüzdeki yıl inşaat malzemesi fiyatlarında yaşanacak olan artışlar konut fiyatlarını da artıracak. Bunun üzerine bir de arsa fiyatlarının yükselişi gelince gelecek yıllarda bu fiyatlara daire bulmak zorlaşacak” diye konuştu. Konut fiyatlarının astronomik olarak yükselmemesi için devletin arsa üretimine ağırlık vermesi gerektiğini vurgulayan İnan, sektörün ana hammaddesi olan arsanın az olduğunu belirterek “TOKİ imarlı arsa üretimi yapsın, daha çok kazanır” diye konuştu. Konut fiyatlarının normalin altında olduğunu vurgulayan İnan, bunun da sosyal donatılarının çok olmasından kaynaklandığını söyledi. İnan “Artık beton, demir maliyetin yüzde 10’u civarlarında. Sosyal alandan tutun da otopark ve reklam giderine kadar çok harcaka yapıyoruz. Eskiden reklam maliyetimiz yoktu. Bütün bunlar maliyet artırıyor” dedi.

İnan, bin kişiye istihdam sağladıklarını belirterek, inşaatın vasıfsız elemanlara iş vermesi nedeniyle desteklenmesi gerektiğini söyledi. İnan “Bürokrasi azaltılsa bile yeter” dedi.
Star/İbrahim Acar


Geri Dön