30 / 03 / 2024

Serdar İnan, İstanbul'a yatırım için İranlı yatırımcıları ikna etti

Serdar İnan, İstanbul'a yatırım için İranlı yatırımcıları ikna etti

'Kanal İstanbul' projesinin yapımına 30 milyar dolar teklif veren İstanbul aşığı işadamı Serdar İnan, yaptığı yabancı yatırımcılar kapımızda bekliyor açıklamasının somut çalışmalarına İran'la başladı.



Tahran'daki ziyaretleri sırasında pek çok yatırımcı işadamı, gayrimenkul sektörünün lider firmaları, bankalar ve resmi kuruluşlar ile görüşmeler gerçekleştiren Serdar İnan, Türkiye'de gayrimenkul sektörüne, İstanbul'a yatırım konusunda İranlı yatırımcıları ikna etti. İnan, Tahran'da ayrıca bir basın toplantısı düzenleyen İnan, radyo programına katılıp, televizyon röportajları da gerçekleştirdi.

FONLARI TÜRKİYE'YE AKITACAĞIZ

İstanbul'un dünya markası olması için tam destek vermeye kararlı olduklarını açıklayan işadamı İnan, Yeni İstanbul projelerine kaynak sağlamak amacıyla Suudi Arabistan'da şirket kurduklarını, sirketin yapısını da ona göre teşkil ederek Riyad merkezli bir yönetim oluşturduklarını belirtti. Türki Cumhuriyetler'de de girişimleri bulunduklarını belirten İnan, sözlerini şöyle sürdürdü: 'Batı'daki kriz bitene kadar Doğu'da yatırım çekme anlamında yol alacağız. Batıdaki kriz hafiflediğinde ise yüzümüzü Batı'ya çevirip fonların yine ülkemize akmasını sağlayacağız.'

Yenişžafak


Geri Dön