26 / 04 / 2024

Serdar İnan: Mütekabiliyet Yasası, 2012 yılını tetikler!

Serdar İnan: Mütekabiliyet Yasası, 2012 yılını tetikler!

2011 ve 2012 yılının inşaat sektörü adına verimli geçtiğini belirten İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, sektörün yılı yüzde 10.8 gibi bir büyüme rakamıyla kapadığını dile getirdi



2011 ve 2012 yılının inşaat sektörü adına verimli geçtiğini belirten İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, sektörün yılı yüzde 10.8 gibi bir büyüme rakamıyla kapadığını dile getirdi.

İnan açıklamasında şu bilgilere yer verdi:

Bu rakam son yılların hemen hemen en iyi rakamı gözüküyor. Başbakanımızın Kanal İstanbul açıklaması, hele ki Van depreminden sonraki ülkemizde İstanbul'dan başlayarak deprem dönüşüm projeleri yapılacağını açıklaması, sektöre yeni taze kan vermiştir.

Türkiye yurt içinden başlayarak geniş kapsamlı bir inşaat faaliyetine girecektir. 400 çeşit üretim kalemini bünyesinde barındıran sektörün hızlanması ülkeye ayrı bir ivme kazandıracaktır. 2011 bu anlayışta oldukca pozitif olarak kapanıyor. Ancak 2011 aralık ve 2012 yılı başı ilk üç ayda, sektör açısından bir yaprak dökümü olma ihtimali yüksektir. Doğru yerde, doğru proje geliştirmeyen, işinin mecnunu olmayan bazı arkadaşlarla ayrım yaşanabilir.

Sektörün hızı yükseldikçe hata yapılma olasılığı da artmaktadır. Bu sebeple arada hıza ayak uyduramayan bazı firmalar ayıklanacaktır diye düşünüyorum. Ancak 2012 nisan ayıyla beraber, çıkacak olan mütekabiliyet yasasıyla beraber, sektör yeni bir ivme daha kazanacaktır. Son dokuz aya sığmasına rağmen, sektörün atağı 2012 yılını son 30 yılın en etkin yılı kılmaya yetecektir. Daha sonraki yılarda da çokça konuşulacak bir yıl olmasının %90 sebebi yabancı sermayenin bu yılda yeni rekorla kırması olacaktır. Yabancı sermayenin giriş hızının artmasıyla beraber de inşaat sektörü alıp başını gidecektir. Bu sebeple 2011 yılı sonunda ortaya çıkan nakdi sıkıntılarda yabancı sermayenin ülkemize girmesiyle ortadan kalkacaktır.

 


Geri Dön