19 / 04 / 2024

Sevan Nişanyan'ın şžirince Köyü 'ndeki yapıları yıkılacak!

Sevan Nişanyan'ın şžirince Köyü 'ndeki yapıları yıkılacak!

Selçuk İlçesi"ne bağlı şžirince Köyü"nde kaçak yapıları yıkılacak olan yazar Sevan Nişanyan, yıkım kararının, bürokratik bir işlem değil, œAhlaksızca, ideolojik bir cinayet, œBalyoz Davası"nın yansıması olduğunu söyledi



Selçuk"un dünyaca ünlü turistik köyü şžirince"de imar planına aykırı yapıldığı ya da kaçak olduğu gerekçesiyle aralarında Sevan Nişanyan"a ait küçük otel, pansiyon, havuz ve kulenin de bulunduğu 100 yapının yıkımıyla ilgili ihalenin Selçuk Kaymakamlığı"nda yapılmasının ardından œKan dökülmeden bu iş olmaz diyerek yetkililere meydan okuyan Sevan Nişanyan, yine sert açıklamalar yaptı. Nişanyan, œBu cahil insanların kurduğu hayaller beni ilgilendirmiyor. Yapılan iş, yıkım hadisesi alçakça bir cinayettir. Ahlaksızca, ideolojik bir cinayettir diye konuştu. İl Encümeni Emre Özer"in yıkımı körüklediğini ve etnik bir zemine oturttuğunu söyleyen Nişanyan, œBu adam her ağzını açtığında œBu azınlık azgınlığıdır" diyerek olayı etnik ve ideolojik zemine oturtuyor. Silahlı bir direniş gerekirse o da olur ancak mücadele etmenin başka yolları da vardır. Bu derece vahşice cinayetin basit bürokratik bir işlemle çözülebileceğini düşünecek kadar çok cahiller diye konuştu.

˜Halkı isyana teşvik"

Nişanyan"ın hedef gösterdiği  İzmir  İl Encümeni üyesi Emre Özer ise hakaretin yerini tehDidin aldığını söyledi. İzmir Valisi M. Cahit Kıraç"ın bu sözlere sert bir tavır göstermesi gerektiğini belirten Özer, œNişanyan"ın sözleri çok ilginç. Bu kadar yüz verilirse olacağı bu. Bu adama dur demenin zamanı gelmiştir. Arsızlığın son hali. Daha önce hakaret ediyordu, şimdi tehdit de etmeye başladı. Bu kişinin üstünlüğü nedir dedi. Özer, Nişanyan"ın yaptığının halkı isyana teşvik etmek olduğunu ve adalete teslim edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi. İzmir İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci ise sözlerin sağlıklı ruh hali olan bir insanı yansıtmadığını söyleyerek, œTürkiye bir hukuk devletidir ve hukuk kuralları uygulanmalı. Kurallar, Sevan Nişanyan"a farklı, Mehmet Efendi"ye farklı olmaz.  dedi. şžirince"de yaklaşık 100 ev için yıkım kararı çıktığı belirtiliyor.
Vatan


Geri Dön