24 / 04 / 2024

Seven İnşaat Kadıköy'de kentsel dönüşüme odaklandı!

Seven İnşaat Kadıköy'de kentsel dönüşüme odaklandı!

Seven İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İnşaat Yüksek Mühendisi Oytun Seven, dönüşüm de adı son yıllarda konuşulan önemli isimlerin başında geliyor. Oytun Seven, Kadıköy'ün önemli lokasyonlarında dönüşüm projesi yaptıklarını söylüyor.



Kentsel dönüşüm yasası ile birlikte hızla kabuk değiştiren İstanbul Kadıköy' de dönüşüm projeleri, Kadıköy halkının desteği ile yoğun bir şekilde devam ediyor. Evini dönüştürme konusunda tereddüt yaşayan veya tam karar verme aşamasında olan insanlar birbirinden modern projeleri gördükçe daha kararlı adımlar atıyor Kadıköy Bostancı ve Suadiye'de yaptığı projeler ile bölgede ön plana çıkan Seven İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İnşaat Yüksek Mühendisi Oytun Seven, dönüşüm de adı son yıllarda konuşulan önemli isimlerin başında geliyor. "İmzamızı attığımız her proje ile insanların kentsel dönüşüme olan heyecanını ve motivasyonunu arttırıyoruz" diyen Oytun Seven, Projelerini gören insanların, mevcut konutlarını kentsel dönüşüm ile yenilemeleri için kendilerine teklif sunduğunu ve bunun kendilerini mutlu ettiğini belirtti. 


İki yıl önce inşaat sektöründe proje geliştirmeye başlayan Seven inşaat'ın kısa sürede ön plana çıkmasında projelerinde oluşturduğu kendine has özel çizgilerin katkısı çok büyük. Şirket özellikle projelendirme konusunda gösterdiği başarıyı, üretim aşamasında da iyi bir şekilde devam ettirerek konutları kısa sürede üst kalitede bitirmeyi başarıyor. "İnsanların beklentilerini iyi anlayıp projenin ana hatlarını oluşturmak, hayatlara konfor katacak ince detayları projelere yansıtmak, kaliteyi her koşulda uygulamayı ana prensip haline getirmek olarak üç ana ilkeleri bulunduğunu belirten İnşaat Yüksek Mühendisi Oytun Seven uluslararası standartları dönüşüm projelerinde kazandırma amacında olduklarını sözlerine ekledi. 


Parlak bir eğitim ve kariyer hayatının ardından Türkiye'ye dönüş yapan Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı inşaat Yüksek Mühendisi Oytun Seven'in başarısında aldığı eğitimin katkısı çok büyük. Yüksek Eğitimini Amerika'da tamamlayan Seven, uygulama konusunda çok uluslu bir Amerikan şirketinde 8 yıl çalışarak sektör ile ilgili uluslararası gelişmeleri görebilme ve öğrendiklerini pratiğe dökebilme imkanına sahip olmuş. 


Oytun Bey, Seven inşaat kısa sürede adından söz ettiren bir marka oldu. Şirkete geçmeden önce sizi tanıyabilir miyiz? 

Ben doğma büyüme Kadıköylü'yüm. Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi mezunuyum. Lisans eğitimimin ardından eğitimimi devam ettirmek amacı ile Amerika'ya gittim. 2 yıl Amerika'da İnşaat ve Proje yönetimi konusunda yüksek lisans yaptım. Daha sonra 8 yıl çok uluslu, Dünya'nm bir çok farklı coğrafyasında projeler üreten bir Amerikan şirketinde yönetici olarak çalıştım. Almış olduğum eğitimi uluslararası ölçekte pratiğe dönüştürme imkanına sahip oldum. Sonrasında Türkiye'ye döndüm ve 2 yıl önce Seven İnşaatı kurarak dönüşüm projeleri gerçekleştirmeye başladım. O  iç planlarında gösterdiğimiz hassas tutumu projelerimizin dış mimarisinde de gösteriyoruz. Dış mimariyi planlarken, yapımızın bulunduğu caddenin karakteristik özelliklerini en iyi şekilde taşımasını, modern çizgileri ile de örnek oluşturmasını istiyoruz. Bunun için ayrı bir mimari ekip ile çalışıyoruz. Projemizin yapılacağı alandaki yapıları inceliyor ve o sokağın kültürü ile bütünleşebilecek özellikte projemizin dış cephesini şekillendiriyoruz. 


"Bulunduğu sokağın kimliğini taşıyan projelere imza atıyoruz" 

Yüzlerce inşaat şirketi Kadıköy' de dönüşüm projesi gerçekleştiriyor. Fakat Seven İnşaat yüzlerce markanın arasından sıyrılıp kendini özel bir noktada konumlandırdı. Bu nasıl gerçekleştirdiniz? 

Seven İnşaat idealleri ve değerleri olan bir kurum. Seven İnşaat her şeyden önce ticari kârı gözeten bir kurum olarak ifade edersek, şirketimize haksızlık etmiş oluruz. Biz her şeyden önce insanı, içinde yaşadığı toplumu ve çevreyi önemseyen, tüm bunlara değer veren ve değerli kılacak adımlar atan bir kurumuz. Bu yüzden şirketimizin imzasını taşıyan her bir proje farklılığı ile göze çarpıyor. Projelerimize bakıldığında, projemizin sadece ticari gaye ile hazırlanmadığı, asıl amacın daha çok para kazanma hedefinden öte, insana ve topluma değer katma olduğu gözükebiliyor. 


Proje oluştururken hangi nitelikler sizin olmazsa olmanızdır? Önemsediğiniz ana hatlar nelerdir? 

Projenin en başından itibaren çok hummalı bir çalışma içerisine giriyoruz. Mimar ve mühendislerden oluşan kadromuzla, mevcut alanın en iyi ve en doğru şekilde değerlendirilebilmesi için her bir m2 üzerinde titizlikle çalışıyoruz. Projelerimizde insanların hayatlarını kolaylaştıracak, hayatlarına konfor katacak her bir üniteyi düşünerek geliştiriyoruz. Projemizde buda var demek için değil, insanların yaşamında ciddi değeri olacak bölümlere yer veriyoruz. 


Şuan yapımını sürdürdüğümüz 5 kentsel dönüşüm projemiz var. Devam eden projelerimizden ilki Bağdat Caddesi Çatalçeşme'de bulunuyor.Tarihi Ahmet Cevdet Paşa Köşkünün yanında yeralan projemiz bulunduğu caddesinin karakteristik özelliklerini ve tarihi dokusunu taşıyor. İkinci projemiz ise Suadiye Şaşkınbakkal'da, üçüncü projemiz ise Cemil Topuzlu caddesinde bulunuyor. Diğer iki projemiz ise Kadıköy'ün yine çok özel lokasyonunda yer alıyor. 


Sabah 


Geri Dön