29 / 03 / 2024

Şeyh Abdulaziz Al Thani Türkiye'ye yatırıma geldi!

Şeyh Abdulaziz Al Thani Türkiye'ye yatırıma geldi!

Katar Emiri el Sani’nin eşine 100 milyon euroya Erbilgin Yalısı’nı satın almasından sonra aynı aileden Şeyh Abdulaziz Al Thani, yatırıma geldi.



Katar Emiri el Sani’nin eşine 100 milyon euroya Erbilgin Yalısı’nı satın almasından sonra aynı aileden Şeyh Abdulaziz Al Thani, yatırıma geldi. Fikirtepe’deki Velvet Towers ile yatırıma başlayan Al Thani’nin hedefinde orta gelirli ve gençlere yönelik projeler geliştirmek de var.


Katar Emiri el Sani, geçtiğimiz yıl 100 milyon euro bedelle boğazdaki Erbilgin Yalısı’nı satın alıp, ikinci eşi Anoud’a hediye etmişti. Katar Kraliyet Ailesi üyelerinden, Katar İktidar Aile Konseyi Genel Sekreteri olan Şeyh Dr. Abdulaziz Al Thani ise Türkiye’de yatırıma Fikirtepe’den başladı. Gayrimenkul başta olmak üzere IT, ticaret ve hizmet sektörlerine yatırım yapmak isteyen Şeyh Dr. Abdulaziz Al Thani’nin ilk yatırımı Fikirtepe’de yer alacak 260 milyon liralık Velvet Towers projesi oldu. Velvet Towers için Ekşioğlu Evrensel Grup ile yüzde 50 ortaklıkla Palma D’oro May şirketini kuran Katarlı iş adamının en önemli hedefi Türkiye’de lüks rezidans projeleri yapmaktan ziyade orta gelirliye ve gençlere yönelik ev ihtiyacını karşılayacak projeler geliştirmek...


Arsa maliyeti yüksek

Gayrimenkul sektöründe orta gelire yönelmek istediğini ancak arsa maliyetlerinin çok yüksek olduğunu bildiğini ifade eden Abdulaziz Al Thani, şöyle konuştu:


“İstanbul’da genç profesyoneller için projeler yapılması lazım. Bunu peynir ekmek gibi satabiliriz. Bu konu üzerinde çalışıyoruz. İstanbul’da arsa maliyetlerinin çok yüksek olduğunu biliyorum. Orta gelirliye yönelmek zor ancak 3 çözümü var. Birincisi, devletin arazi tahsisi yapması. Bunun karşılığında da belirli oranda kazanç verilir. Bu modeli Afrika’da uyguladık ve başarılı oldu. İkincisi, maliyetleri minimize edecek çözümler geliştireceğiz. Üçüncüsü de finansman konusunda bankalarla yeni modeller üzerinde anlaşabiliriz. İstanbul’da lüks apartman yapmaktan ziyade orta ölçekli konutlar yapmak istiyorum.”


İstanbul’daki gayrimenkul piyasasına ilişkin tespitlerinin yalnızca arsa maliyetleriyle ilgili olmadığını anlatan Al Thani, “İstanbul’da çok ciddi bir trafik problemi var. Bu nedenle yatırımcılar da İstanbul’un dışındaki alternatifleri değerlendiriyor. Devletin, şehir merkezinin dışında yeni şehirler yapması ve burada metro gibi ulaşım olanaklarını sağlaması gerekir” diye konuştu.


Abdulaziz Al Thani, Türkiye’nin yatırım için önemli bir ülke olduğunu ifade ederek, “İleride çok daha fazla yatırım yapacağız” dedi.


Zorlu’nun fiyatı şaşırttı


GEÇTİĞİMİZ hafta Zorlu Center’ın Dubai’de pazarlanması için anlaşma yaptıklarını açıklayan Abdulaziz Al Thani, “Zorlu Center’ın arsasını 800 milyon dolara satın almışlar. Şimdi daireler milyon dolara satılıyor. Türkiye’de arsa fiyatları pahalı” dedi.


Akıllı kule konsepti


Türkiye’de gayrimenkul geliştirmede çok büyük potansiyel gördüğünü ifade eden Abdulaziz Al Thani, “Burada yaptığımız yatırımlarda Türk insanını hedefliyoruz. İstersem Velvet Towers’taki 3 kulenin tamamını satabilirim. Ancak Türk insanına yöneliyorum. Buraya farklı bir konsept getirmek istiyorum. itower dediğimiz akıllı evler olacak ve her ev için özel bir cihaz bulunacak. Dünyanın her yerinden bu cihazla evi kontrol etmek mümkün olacak. 10 yıl bakım garantisi de vereceğiz” diye konuştu.


Kentsel dönüşüm projesi olacak


FİKİRTEPE’DE 260 milyon liralık yatırımla hayata geçecek Velvet Towers, Katar-Türk ortaklığında kurulan Palma D’oro May inşaat tarafından gerçekleştirilecek. 26 katlı 3 bloktan meydana gelen projede, toplam 1.250 konut yer alıyor. Palma D’oro May İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Ekşi, “564 hak sahibinin yer aldığı bir kentsel dönüşüm projesi olan Velvet Towers’ta hak sahipleri ile yüzde 55 oranında anlaşıldı. Hak sahiplerinin yüzde 99’u ile sözleşmeler yapıldığı proje, ruhsat aşamasında bulunuyor. Ruhsatı aldıktan sonra satışlarımıza başlayacağız. Projede, KDV oranı da yüzde 1 olacak. Şubat 2016’da yapımına başlanacak olan ultra lüks projenin 2018’de sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor. Fiyatların ise 385 bin liradan başlaması planlanıyor” diye konuştu. 1.500 metrekareticari kiralanabilir alana sahip olan projede tüm bloklar 6. kat itibari ile Adalar, Kalamış Marina, Boğaz girişi ve Finans Merkezi’ni görecek.


Vatan


Geri Dön