23 / 04 / 2024

Seyhan Gölbaşı Mahallesi'nin tapu sorunu TBMM'de!

Seyhan Gölbaşı Mahallesi'nin tapu sorunu TBMM'de!

Adana'nın Seyhan ilçesinde bulunan Gölbaşı Mahallesi'nin tapu sorununa ve Adana iline yapılan yatırımlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Barut, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP  Adana  Milletvekili Ayhan Barut, Adana'nın Seyhan ilçesinde bulunan Gölbaşı Mahallesi'nin tapu sorununa ve Adana iline yapılan yatırımlara ilişkin soru önergesi hazırladı. Barut, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi. 

CHP'li Barut, ''Aşağıdaki sorularımın Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum yanıtlanmasını arz ederim'' diye konuştu.

Barut, açıklamalarına şu şekilde devam etti:
''2019 yılının Mart ayında Adana ili İstişare Toplantısının ardından yaptığınız basın açıklamasına göre Adana'nın tarimina, turizmine, sanayisine, şehrine, vatandaşın yaşam kalitesinin yükseltilmesine ilişkin birçok projeyi istişare ettiğinizi, bu toplantıda belli kararlar aldığınızı açıkladınız. Ayrıca iktidarınız döneminde Adana'ya 45 milyar, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak da Adana'ya yaklaşık 8,5 milyar liralık yatırım yaptığınızı açıkladınız. Bununla birlikte bu basın açıklamasında Seyhan ilçemizin Gölbaşı Mahallesi'ndeki vatandaşlarımızın tapu problemlerini de çözüme kavuşturacağınızı ve en kısa sürede bu vatandaşlarımıza tapularını vereceğinizi söyleyerek oy istediniz. Bir seneyi aşkın geçen zaman zarfında bu konu ile ilgili hiçbir adım atılmamış, vatandaşlarımızın tüm başvuruları ve soruları cevapsız kalmıştır. Geldiğimiz noktada vatandaşlarımız verilen sözleri sadece seçim vaadi olarak nitelendirmekte ve büyük hayal kırıklığı yaşamaktadır.” 

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut'un soruları:
1- Seyhan ilçemizin Gölbaşı mahallesindeki vatandaşlarımıza verdiğiniz tapu sözünü yerine getirecek misiniz? 
2- Seyhan ilçemizin Gölbaşı mahallesindeki vatandaşlarımızın tapularını ne zaman teslim edeceksiniz? 
3- Bu konu ile ilgili yaptığınız bir çalışma var mıdır? Var ise hangi aşamadadır? 
4- Söz konusu toplantıda Adana ilimiz için verdiğiniz sözlerden hangilerini yerine getirdiniz? 
5- Bakanlığınız döneminde Adana ilimiz için yaptığınız yatırımlar nelerdir? 


Geri Dön