25 / 04 / 2024

Üsküdar Bahçelievler Mahallesi'ndeki tapu sorunu TBMM'de!

Üsküdar Bahçelievler Mahallesi'ndeki tapu sorunu TBMM'de!

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, Üsküdar'da Bahçelievler Mahallesi Sultan Murat Caddesi üzerinde ikamet eden vatandaşların tapu sorununa ilişkin soru önergesi verdi. 



Üsküdar'da Bahçelievler Mahallesi Sultan Murat Caddesi üzerinde ikamet eden vatandaşların yaşadığı tapu sorunu meclis gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, konuya ilişkin soru önergesi verdi. 

CHP'li Tanal, sorularının Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlanmasını talep etti. Tanal, "Aşağıda belirtilen sorularımın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını Anayasa'nın 98 ve TBMM İç Tüzüğünün 96. maddeleri gereğince saygıyla talep ederim" diye konuştu. Mahmut Tanal konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"İstanbul ili Üsküdar'da Bahçelievler Mahallesi Sultan Murat Caddesi üzerinde ikamet eden vatandaşların tapu sorunu halen çözüm beklemektedir. 2012 yılında çıkan kararla Milli Emlak Müdürlüğü tarafından vatandaşlardan 2 bin TL alınarak tapu sorunlarının çözüleceği belirtilmiş, vatandaştan toplamda 14 Milyon lira tahsil edilmesine rağmen tapu sorunları çözülmemiştir."

Üsküdar Bahçelievler Mahallesi ndeki tapu sorunu TBMM de!

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal'ın soruları:

1. İstanbul ili Üsküdar'da Bahçelievler Mahallesi Sultan Murat Caddesi üzerinde ikamet eden vatandaşlarımızdan ilgili tapu sorununu yaşayan vatandaşlarımızın sayısı kaçtır? Vatandaşlardan tapu sorununun çözümüne dair 2 bin TL toplandığı iddiaları doğru mudur? Şayet bu iddialar doğru ise toplanan paralar neticesinde neden tapu sorunu çözülmemiştir? Toplanan paralar hangi gerekçe ile toplanmıştır? 

2. Üsküdar Sultan Murat Caddesi üzerindeki Ata-2 sitesi sakinlerinin tapu sorunları çözülmesine rağmen aynı cadde üzerinde yaşayan diğer vatandaşlarımızın tapu sorunu neden çözülmemektedir? Hangi gerekçeler nedeniyle vatandaşlar oyalanmaktadır? Vatandaşların tapu sorunu ne zaman çözülecektir? 

3. 1940'lardan beri çözülemeyen 2B arazileri hakkında ne zaman kesin bir çözüm sağlanacaktır? Üsküdar ilçesi genelinde birçok mahallenin 2B tapu sorunu çözülmüşken neden bazı mahalleler ve bölgelerin sorunları çözülmemektedir? 

4. Üsküdar Belediyesi'ne ait resmi internet sitesinde 30 Haziran 2016 tarihinde yapılan basın açıklaması ile birlikte "Üsküdar'da 28 yıllık 2B sorununun çözülmesiyle birlikte hak sahiplerine tapularının dağıtımı devam ediyor.” Başlıklı açıklamada Üsküdar ilçesinde yaşanan 2B sorununun çözüldüğü ve hak sahiplerinin tapularına kavuştuğu açıklanmıştır. Üsküdar ilçesinde halen devam etmekte olan 2B sorunu ile ilgili olarak Üsküdar Belediyesi'ne ve bakanlığınıza yapılmış başvuru var mıdır? Şayet var ise verilen cevap ne olmuştur? Üsküdar'ın bazı bölgelerinde sorun çözülmüşken neden bazı mahallelerinde sorun halen devam etmektedir?

Pınar Demircan/Emlakkulisi.com


Geri Dön