20 / 04 / 2024

Üsküdar Yavuztürk Mahallesi imar planı için düğmeye basıldı!

Üsküdar Yavuztürk Mahallesi imar planı için düğmeye basıldı!

Üsküdar Yavuztürk Mahallesi'nin imar sorunu nasıl çözülecek? Yavuztürk Mahallesi'nde 2014 yılı itibariyle emsal kaç? Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ekibiyle Yavuztürk Mahallesi'nin yeni imar planını nasıl hazırlıyor? İşte cevaplar...



Üsküdar Yavuztürk Mahallesi imar planı için düğmeye basıldı!


İstanbul'un Anadolu yakasındaki ilçesi Üsküdar'ın kentsel dönüşümle gündeme gelen Yavuztürk Mahallesi, şimdi de imar sorunu ile gündemde...


Üsküdar Yavuztürk Mahallesi'nde kentsel dönüşüm başlıyor! Detaylar için tıklayın!


Yavuztürk Mahallesi sakinlerinin "Ne olacak bu Yavuztürk'ün imar durumu?" şeklindeki sorularına Üsküdar Belediyesi Emlakkulisi.com aracılığıyla net bir cevap verdi...


Üsküdar Yavuztürk Mahallesi imar planı için düğmeye basıldı!

Yavuztürk Mahallesi, Üsküdar'ın kentsel dönüşüm bölgesi...  



Yavuztürk'te emsal kaç?


Üsküdar Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Cengiz Urkun'un Emlakkulisi.com'a yaptığı açıklamaya göre; Üsküdar Yavuztürk Mahallesi'nin mevcut imarı; KAKS:0.75, TAKS:0,15 ve HMAX:15,50...


Taban Alanı Kat Sayısı (TAKS)= 0.15 olan Yavuztürk Mahallesi'nde 1000 metrekare büyüklüğündeki arsanın taban oturumu 1000 x 0.15 = 150 metrekare olabilir.


Kat Alanı Kat Sayısı (KAKS)=0.75 olan mahallede 1000 metrekare arsaya yapılacak binanın toplam inşaat alanı 1000 x 0.75 = 750 metrekaredir.   


Ve bu bina en fazla (HMAX) 15 metre 50 santimetre yüksekliğinde olabilir. Bu da ortalama 5 kata tekabül etmektedir...


Emsal (TAKS / KAKS) nasıl hesaplanır? Detaylar için tıklayın!



Üsküdar Yavuztürk Mahallesi imar planı için düğmeye basıldı!
Üsküdar Belediye Başkanı Türkmen, Yavuztürk Mahallesi'nin yeni imar durumunu Büyükşehir ve Bakanlık'la görüşüyor...




Üsküdar Yavuztürk Mahallesi nasıl dönüşecek?


Yavuztürk Mahallesi'nin imar sorunu, mevcut imar parsellerin çok hisseli olması ve ifraz (ayırma) şartlarını sağlayamamasından ve parseller üzerinde geçmişte yapılan ruhsatsız yapıların yoğunluğundan kaynaklanıyor. 


İfraz nedir? İfraz etmek ne demektir? Öğrenmek için tıklayın!

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Başkan Yardımcısı Başkan Yardımcısı Abdullah Ayaz ve İmar ve Şehircilik Müdürü Cengiz Urkun'la gerçekleştirdiği çalışmalarla Yavuztürk Mahallesi'nin yeniden imar planlamasını yaparken, yeni bir imar yoğunluğu getirmek yerine mevcut yapı stoğunu ve mülk sahıplerinin mağduriyetini çözecek bir plan hedefliyor.



Yavuztürk Mahallesi'nde parsel birleştirme nasıl olacak?


Üsküdar'ın kentsel dönüşüm bölgesi olan Yavuztürk Mahallesi'nde parsel birleşimleri, 6306 sayılı Riskli Alanların Dönüştürülmesi Kanunu ile ilgili olduğu için parsel birleşimi yöntemini öğrenmek için Üsküdar Belediyesi'ne bizzat başvuru yapılması gerekiyor. 


Üsküdar Belediyesi'nden Yavuztürk Mahallesi açıklaması!


Üsküdar Belediyesi'nden Emlakkulisi.com'a yapılan Yavuztürk Mahallesi imar durumu açıklaması şöyle;


"Yavuztürk Mahallesi, 2960 sayılı Boğaziçi İmar Kanunu kapsamında Boğaz Geri Görünüm Planları Etkilenme Alanı'nda kalmaktadır. Mevcut imarı TAKS:0,15, HMAX:15,50'dir. Ancak mahalledeki mevcut imar parsellerin çok hisseli olması, ifraz şartlarını sağlayamaması ve parseller üzerindeki geçmişte yapılan yoğun ruhsatsız yapılar imar uygulamasına mani olmaktadır. 


30 Mart beledıye seçimlerinden hemen sonra Sayın Belediye Başkanımız ve Teknik Başkan Yardımcımız konuyla ilgilenmekte; Büyükşehir ve Bakanlık (Çevre ve Şehircilik Bakanlığı) düzeyinde görüşmeler yapmakta olup ilgili müdürlüklerde çalışmalarını sürdürmektediler.


Amaç yeni bir imar yoğunluğu getirmek olmayıp mevcut yapı stoğunu ve mülk sahiplerinin mağduriyetini çözecek bir plan hedeflenmektedir. Bölgedeki plan netleştikten sonra yapılanma değerleri bölge sakinleri ve kamuoyu ile paylaşılacaktır.


Parsel birleşimleri ile alakalı sorular 6306 sayılı Riskli Alanların Dönüştürülmesi Kanunu ile alakalı olup Belediyemize müracaat edilmesi halinde daha geniş bilgilendirme yapılacaktır."


Geri Dön