19 / 04 / 2024

Seyhan'da 4 bin 80 konutluk kentsel dönüşüm başlıyor!

Seyhan'da 4 bin 80 konutluk kentsel dönüşüm başlıyor!

Yüzde 80'i çarpık kentleşmiş olan Seyhan ilçesinde yerinde dönüşüm için 7 bölgede çalışma yapan Başkan Zeydan Karalar, Barbaros Mahallesi'ndeki 4 bin 80 konutluk kentsel dönüşüm(Yerinde Dönüşüm) için gün sayıyor.



Hizmet cok harcama az 30 Mart yerel seçimlerinin ardından göreve gelen Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ilçede adeta hizmet hamlesi başlattı. Buna karşın 1 yılda geçen sene harcanan paradan 70 milyon lira daha az para harcadı. 


Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın göreve gelmesinin üzerinden tanı 1 yıl geçti, göreve geldiği günden bu yana Seyhan'da birçok hizmeti hayata geçiren Başkan Karalar, uyguladığı mali disiplin ile de adeta diğer belediyelere örnek olacak konuma geldi. 1 yıllık görev süresinde çöp konteynerlerinin yer altına alınması gibi birçok hizmet hayata geçerken kent meydanı ve kentsel dönüşüm için önemli adımlar atıldı. Rutin belediyecilik hizmetlerini aksatmadan ve halkın memnuniyeti ile yapan Başkan Karalar, buna karşın belediyenin kasasından 70 milyon lira daha az para harcadı. 


İHALELERDEN 30 MİLYON LİRA KAR ELDE EDİLDİ 


Mali disiplini ve harcama kalemlerini sıkı tutan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, basma açık yapılan şeffaf ihalelerden de yaklaşık 30 milyon lira kar elde etti. Özellikle 3 yıllık yapılan temizlik ihalesinin 100 milyon liranın üzerinde bitmesi tahmin edilirken temizlik hizmeti alım işi 85 milyon lira gibi önemli bir kırımla bitti. Araç kiralama işinden yaklaşık 1.6 milyon lira kar elde edilirken yapılan tüm ihaleler bir önceki yıla göre daha ucuza bitti. 

Hal böyle olunca Seyhan Belediyesi 'nin cebinden çıkması gereken 70 milyon lira belediyenin yani halkın cebinde kalmış oldu. 


MEYDAN SORUNU ÇÖZÜLÜYOR 


Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, uyguladığı mali disiplin ve şeffaf ihaleler ile adeta Türkiye'ye örnek oldu. Mali disiplini uygularken Adana'nın en büyük sorunlarından meydan sorunu da Seyhan Belediyesi tarafından çözüme kavuşturulmaya başlandı. Sucuzade Mahallesi'nde bulunan Balıkçılar Pazarı'nın olduğu yere kurulması planlanan kent meydanı için meclis kararları alındı ve kamulaştırma çalışmalarına başlandı. 

Böylelikle hem meydan sorunu hem de yıllardır kent yöneticileri tarafından söz verilen ancak bir türlü çözüme kavuşmayan Balıkçılar Pazarı sorunu da çözüme kavuşmuş olacak. Başkan Karalar, yaptığı açıklamada kent meydanının  Adana  için önemine vurgu yaparak Meydan yapımındaki kamulaştırma bedelinin belediyenin kasasından tek kuruş dahi çıkmadan yapılan tasarruflar ile yapılacağını söyledi. 38 bin metrekare alan üzerine kurulacak meydanın altı 5 bin metre karelik otopark olacak. 


KENTSEL YENİLEME BAŞLIYOR 


Yüzde 80'i çarpık kentleşmiş olan Seyhan ilçesinde yerinde dönüşüm için 7 bölgede çalışma yapan Başkan Zeydan Karalar, Barbaros Mahallesi'ndeki 4 bin 80 konutluk kentsel dönüşüm(Yerinde Dönüşüm) için gün sayıyor. Projesi hazır olan dönüşüm için kısa süre içerisinde TOKI ile protokol imzalanacak ve ihale aşamasının ardından inşaat başlayacak. Projenin Karalar'ın 5 yıllık dönemi içerisinde biteceği öngörülüyor. 


BAŞARISINI TÜRKİYE TESCİLLEDİ 


1 yıl içerisinde yaptığı hizmetlerle adını duyuran ve vatandaşların takdirini toplayan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın başarısını Türkiye tescilledi. Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar 2014 yılının en başarılı belediye başkanlarından biri seçildi. 


2-10 Ocak 2015 tarihleri arasında 81 ilde 12 bin 600 kişi ile yapılan yüz yüze görüşmelerde 2014 yılının en başarılı biiyükşehir ilçe belediye başkanı anketinde Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar %52.7 ile 3. seçildi. 


Adana Haber


Geri Dön