20 / 04 / 2024

SGK borcu olanlar dikkat! Bugün son gün!

SGK borcu olanlar dikkat! Bugün son gün!

SGK borcu olan yüzbinlerce kişinin ilk taksitleri ve peşin ödemeleri devam ediyor. SGK borcunun ödenmesinde son gün 30 Nisan yani bugün prim borçlarını ödenmesi gerekiyor.



SGK prim borcu yapılandırması 1 Şubat 2021’de sondu. Yeniden yapılanmadan yararlanan vatandaşların ilk taksitlerini 31 Mart'a kadar peşin ödemeleri durumunda enflasyon farkının yüzde 90'ı silinecek. 

A Haber'de yer alan habere göre; taksitle ödemeyi tercih edenler, kalan borcunu ilk taksiti ödedikten sonra ikinci taksit döneminde ödemek isterse, enflasyon farkının yüzde 50'si silinecek. Taksitli ödemeyi seçenler 18 taksitte yani 36 ayda 2'şer aylık olarak ödeyebilecek.

2,1 MİLYON KİŞİ BAŞVURDU

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yapılandırmaya ilişkin veriler paylaşıldı. Buna göre 2 milyon 100 bin kişi SGK prim borçları için başvuru yaptı, 101 milyar lirayı aşan alacak yapılandırıldı. Toplamda şimdiye kadar 7 milyar 400 milyon liralık ödeme gerçekleşti.

SGK borcu olanlar dikkat! Bugün son gün!

BAĞ-KUR PRİM BORÇLARI SİLİNEBİLECEK

SGK borç yapılandırmasının, Bağ-Kur'lular için de avantajlar sağladığını aktaran Selçuk, "Bağ-Kur sigortalılarının daha önceki kanunlarla durdurulan hizmet sürelerine ilişkin prim borcu asılları, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) ile güncellendi. 31 Mart 2021'e kadar ödemeleri halinde, durdurulan hizmet süreleri ihya edilecek" dedi.

SGK borcu olanlar dikkat! Bugün son gün!

GSS PRİM BORÇLARI

Selçuk, GSS prim borçlarının 30 Nisan 2021 tarihine kadar peşin veya taksitle ödenmesi durumunda gecikme cezası ve zammın tamamen silineceğini açıkladı.

"GSS sigortalısı olanlardan daha önce hiç gelir testine başvurmayanların ise 31 Mart 2021'e kadar gelir testine başvurmaları halinde GSS primleri, gelir testi sonucuna göre başlangıç tarihinden itibaren güncellenebilecek. Gelir testi sonucunda aynı hanede yaşayan ve aile içindeki geliri asgari ücretin üçte birinden az olduğu tespit edilenlerin prim borçları silinecek ve primleri devlet tarafından ödenecek."

İKİŞER AYLIK DÖNEMLERDE ÖDEME İMKANI

SGK prim borcu yapılandırılması kapsamında alacaklar gecikme cezası ve artış yerine Yİ-ÜFE ile güncellenmiştir. Peşin ödemelerde hesaplanan Yİ-ÜFE'nin yüzde 90'ı iki taksitte siliniyor.

Taksitle ödemeyi tercih edenler için ikişer aylık dönemlerde 6, 9, 12 ve 18 eşit taksitle ödeme imkanı sunuldu. Bu kanunua göre ayarlanan ödemeler neticesinde eskiye dönük hacizler kaldırıldı. 

SGK duyurdu! O ödemelerde değişiklik yapılacak!

SGK’dan yeni karar! Rapor parası değişiyor!

.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön