23 / 04 / 2024

SGK harekete geçti! Paralar geri istenecek: Onbinlerin sigortası iptal edildi

SGK harekete geçti! Paralar geri istenecek: Onbinlerin sigortası iptal edildi

SGK, 2021’de denetim yaptı. Sigortanın sağladığı desteklerden ücretsiz faydalanmak ve emekli olmak için çalışmamasına rağmen sigortalı olarak gösterilen sözde çalışanlara yönelik denetimlere gaz verildi. 3 bin 230 sahte iş yeri tespit edilirken, 106 bin kişinin sigortalılığı iptal edildi



Alo 170’e gelen şikâyet ve ihbarları dikkate alan SGK, 2021’de 250 binden fazla denetime imza attı. Bu şekilde emekli olanlara ödenen iş göremezlik ödenekleri, emekli aylıkları, sağlık kuruluşlarında yapılan sağlık harcamaları ile emzirme ve analık ödeneklerinin hepsi, faiziyle birlikte talep edilecek.

KAYITDIŞI DENETİMLER SÜRÜYOR

Sigortanın sunduğu sağlık desteklerinden ücretsiz bir şekilde faydalanmak ve emekli olabilmek için çalışmamasına rağmen sigortalı olarak gösterilen, ‘’Hayalet çalışanlar’’ için denetimler sıkılaştı.

SGK harekete geçti! Paralar geri istenecek: Onbinlerin sigortası iptal edildi

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) 2021’de yapığı denetimlerin ardından, 3 bin 230 iş yerinin sahte olduğunu belirlerken, söz konusu iş yerlerinde çalışan olarak gösterilen 106 bin kişinin sigortası ise iptal edildi.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön