25 / 04 / 2024

SGK İzmir Eğitim ve Dinlenme Tesisi'nin satıldığı iddiası TBMM'de!

SGK İzmir Eğitim ve Dinlenme Tesisi'nin satıldığı iddiası TBMM'de!

CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, SGK İzmir Eğitim ve Dinlenme Tesisi'nin satıldığı iddiası TBMM gündeminde konu oldu..



SGK İzmir Eğitim ve Dinlenme Tesisi nin satıldığı iddiası TBMM de!

 

CHP  İzmir  Milletvekili Ali Yiğit, SGK İzmir Eğitim ve Dinlenme Tesisi'nin satıldığı iddiasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Yiğit sorularının Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

 

Yiğit önergesinde, "Hükümet yetkilileri tarafından zaman zaman yapılan açıklamalarda kamuya ait sosyal tesislerin zarar ettiği gerekçesiyle satılacağı ifade edilmektedir. Nitekim Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Mehmet Özhaseki 20 Eylül'de İzmir'de yaptığı açıklamada "Kamu kurumlarının ellerinde bulunan sosyal tesislerin çoğunun zarar ettiği, sosyal tesis adı altında şehir merkezleri ve sahil kenarlarındaki geniş arazili yerlerin satılarak kaynağın kentsel dönüşüme aktarılacağını" belirtmiştir. Bu açıklamada sonrasında SGK İzmir Eğitim ve Dinlenme Tesisinin geleceği konusunda çeşitli iddialar ortaya atılmıştır. İzmir'in en güzel ve en nezih semtlerinden olan 1. Kordon'daki 90 oda ve 180 kişilik yatak kapasiteli tesiste önce rezervasyonları iptel edilmiş ve tesisisn SGK Ek Hizmet Binası olarak kullanılacağı belirtilmiştir. Daha sonra ise tekrar ise tekrar rezervaston kabul edilmeye başlanmıştır." diyerek bu bağlamda 5 soru sordu.

 

Yiğit'in soruları

 

1- SGK İzmir Eğitim ve Dinlenme Tesisi ne zaman açılmıştır? Tesisin hizmet sunmaya başlanmasından itibaren kar-zarar durumu nasıldır?

 

2- İzmir'in en güzel ve en nezih semtlerinden olan 1. Kordon'daki 90 oda ve 180 kişilik yatak kapasiteli tesis halen SGK'nın mülkiyetinde midir? SGK'nın söz konusu tesisle ilgili geleceğe yönelik bir tasarrufu var mıdır?

 

3- SGK İzmir Eğitim ve Dinlenme Tesisinin satıldığı ve yakın zamanda boşaltılacağı yönündeki iddialar doğru mudur? Satıldıysa hangi gerekçeyle ve kime satılmıştır? Satış hangi yöntemle, ne zaman ve hangi fiyat üzerinden gerçekleşmiştir?

 

4- SGK İzmir Eğitim ve Dinlenme Tesisinde Ekim ayı içinde önce rezervasyonların iptal edilmesi, daha sonra tesisin ek hizmet binası olarak kullanılacağı kararının alınması ve bu kararın da iptal edilerek tekrar misafir kabul etmeye başlamasının gerekçesi nedir?

 

5- SGK İzmir Eğitim ve Dinlenme Tesisinde satılması durumunda tesisin altında bulunan işyerleriyle ilgili bir tasarrufta bulunulacak mıdır? Bu işyerlerini kiralayanların ve burada çalışanların mağduriyetinin giderilmesi konusunda bir adım atılacak mıdır?

 


Geri Dön