23 / 04 / 2024

Side Su Altı Müzesi açıldı!

Side Su Altı Müzesi açıldı!

ANTALYA'nın Manavgat ilçesine bağlı Side açıklarına kurulan Side Su Altı Müzesi, su altında kurdele kesilerek açıldı. Müzede, Anadolu medeniyetlerini yansıtan 110 heykel bulunuyor.



ANTALYA'nın Manavgat ilçesine bağlı Side açıklarına kurulan Side Su Altı Müzesi, su altında kurdele kesilerek açıldı. Meksika'dakinden sonra dünyanın ikinci büyüğü olan su altı müzesiyle önümüzdeki yıllarda aktif dalış turizmi yapan 3 milyon turistin yaklaşık 500 bininin çekilmesi hedefleniyor. 

Antalya Deniz Ticaret Odası (ADTO) öncülüğünde ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın destekleriyle hazırlanan müzede, Anadolu medeniyetlerini yansıtan 110 heykel bulunuyor. 


Üç ay önce denizin altına indiren heykellerin Avrupa ülkelerinde tanıtımıyla birlikte dalış turizmde yüzde 30 artış olduğu belirtildi. Heykellerin, deniz faunasına zarar vermeyecek şekilde özel karışımlarla su altına indirildiği koruma altına alınan müze alanında, tekne ve gemilerin çapa atamayacağı bildirildi. ADTO Başkanı İnanç Kendirdoğlu, "Side'de su altında açılışını yaptığımız müze, Avrupa ve Türkiye'nin ikinci büyük su altı müzesi. Antalya bölgesinde dalış turizmini yaygınlaştırmak için önümüzdeki yıl Alanya, Kemer ve Antalya merkezde de su altı müzesi kuracağız" diye konuştu. Bu arada açılışta, dünyaca ünlü su cambazı Ali Komşu da bir gösteri yaptı. 


Yeniçağ


Geri Dön