20 / 04 / 2024

Şifa Üniversitesi'nin ihalesine tedbir kararı!

Şifa Üniversitesi'nin ihalesine tedbir kararı!

İzmir'de Şifa Üniversitesi'nin açık artırma usulüyle yaklaşık 18 dönüm arsasını ihaleye çıkardığı gayrimenkul satışı, mahkemenin 'tedbir kararı' ile durduruldu.



İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 24 Haziran'da soruşturma kapsamında operasyon düzenledikleri Şifa Üniversitesi'nin Mavişehir semtindeki yaklaşık 18 dönüm arsasını açık artırma usulüyle ihaleye çıkardığı bilgisi üzerine harekete geçti.

 

Ekipler, soruşturmanın sürdüğü üniversiteye ait gayrimenkulün satışını durdurmak için  İzmir  8. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurdu. İhale mahkemenin verdiği tedbir kararı ile iptal edildi.

 

Mali şube ekiplerinin, kararın ardından ihale yeri olarak belirtilen Şifa Üniversitesi'nin Bornova'daki idari binasına giderek bu kararı tebliğ etti. Mahkeme kararının, 15 Aralık saat 14.00 olarak belirtilen ihale saatine dakikalar kala alındığı ve böylece gayrimenkullerine el konulma ihtimaline karşı yaptığı satışın önüne geçildiği kaydedildi.

 

Yaklaşık 2 yıl önce 13 milyon liraya alınan Mavişehir'deki 18 dönüm arsanın 35 milyon liradan açık artırmayla ihaleye çıkarıldığı öğrenildi.


Şifa Üniversitesi'nden Karşıyaka'da 35.4 milyon TL'ye satılık arsa!

 

Bugün Gazetesi


Geri Dön