29 / 03 / 2024

Sıfır otomobillere ÖTV indirimi gelecek mi? İşte ilk açıklama!

Sıfır otomobillere ÖTV indirimi gelecek mi? İşte ilk açıklama!

Sıfır otomobillerdeki Özel Tüketim Vergisi'nde (ÖTV) indirime gidileceğine yönelik beklentiler 2. el piyasasını durgunlaştırdı. ÖTV indirimi beklentisi konusunda açıklamalarda bulunanan Ekonomist Prof. Dr. Volkan Öngel, "Böyle bir indirim şu aşamada uzak ihtimal olarak gözüküyor" dedi.



0 otomobillerdeki Özel Tüketim Vergisi'nde indirim olacağına yönelik beklentiler 2. el piyasasında durgunluğa neden oldu. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ekonomist Prof. Dr. Volkan Öngel, "Böyle bir indirim vergi geliri kaybına yol açar üstelik e ithal araç talebini arttırarak cari denge ve kur üzerinde olumsuz etki yapar. Bu nedenle bir ÖTV indiriminin yapılması uzak ihtimal olarak görünüyor” şeklinde konuştu.

Sıfır otomobillere ÖTV indirimi gelecek mi? İşte ilk açıklama!

“2022 yılı Temmuz ayı itibari ile son senelerin en yüksek seviyesi olan yüzde 79,60’a ulaşan enflasyon ve döviz piyasasındaki hareketlilik kişileri varlıklarını korumak telaşı ile yeni yöntemler bulmaya sevk etti” diyen Prof. Dr. Öngel, “Bu yöntemlerden biri gayrimenkul veya arazi satın alımı yapmak diğeri ise “0” km otomobil alıp fiyatının yükselmesi sonrası 2. elde satmak şeklinde gerçekleşmekte” şeklinde konuştu.

"UYGUN GÖZÜKMEMEKTE"

 


Geri Dön