19 / 04 / 2024

Sıla Grup, İran'da yeni hastaneler için kolları sıvadı!

Sıla Grup, İran'da yeni hastaneler için kolları sıvadı!

Sıla Grup Yöneti̇m Kurulu Başkanı Dr. Şahin: "İran'da kamu özel işbirliğiyle gerçekleştirilecek yeni hastaneler için kolları sıvadık. Yeni projeler için Sıla Grup'un belirlediği hedef, en az 2 bin yatak ve 1 milyar dolar" dedi.



Sıla Grup Yöneti̇m Kurulu Başkanı İhsan Şahi̇n, İran Sağlık Bakanlığı'nın, hastane yapım işleri için yeni projeler hayata geçireceğini belirterek, "İran'da kamu özel işbirliğiyle gerçekleştirilecek yeni hastaneler için kolları sıvadık. Yeni projeler için Sıla Grup'un belirlediği hedef, en az 2 bin yatak ve 1 milyar dolar." dedi.


Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türk-Senegal İş Konseyi Başkanı da olan Şahin, ambargo sonrası Sıla Grup'un İran'daki girişimlerine ilişkin, AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.


Haziranda İran Sağlık Bakanlığı'nın, kamu özel sektör işbirliği modeliyle gerçekleştirilecek 13 dev hastanenin yüklenici firmalarını belirlediğini anlatan Şahin, "Güney Kore firmaları Samsung ve Daewoo başta olmak üzere 4 Koreli firma, 6 hastane projesini paylaşırken, İtalyan Herrison, CMC firmaları 4 proje almış, Türkiye'den ise Sıla Grup, 2 projeye imza atma şansını yakalamıştı." diye konuştu.


Sıla Grup'un, Başkent Tahran'da bin yataklı ve Kerman'da 750 yataklı üniversite hastane projesinin hizmete sunulması için İran Sağlık Bakanlığı'yla mutabakat zaptı imzaladığını dile getiren Şahin, bundan sonraki süreçte bölgeye yönelik yatırım hedeflerini büyüttüklerini vurguladı.


- "Hedef: En az 2 bin yatak ve 1 milyar dolar"

Şahin, İran Sağlık Bakanlığı'nın, tam teşekküllü eğitim ve araştırma hastanesi yapım işleri için yeni projeleri hayata geçireceğini belirterek, "İran'da kamu özel işbirliğiyle gerçekleştirilecek yeni hastaneler için kolları sıvadık. Yeni projeler için Sıla Grup'un belirlediği hedef, en az 2 bin yatak ve 1 milyar dolar." ifadelerini kullandı.


Kamu özel işbirliği ortaklıklarıyla ihaleye çıkılacak tesisler için grubun uluslararası deneyimleri ve özellikle de İran tecrübesinin avantaj olacağını vurgulayan Şahin, "İran'da Sıla Grup biliniyor ve iyi tanınıyor. Ambargo sonrası İran, çok önemli bir sağlık merkezi olacak. İran'da gelecekte çok büyük tesisler ve hastaneler yapacağız." şeklinde konuştu.


- "20 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaşabiliriz"

Şahin, İran'ın Türkiye'nin önemli bir komşusu olduğunu ve grup olarak da ülkenin beklentilerine yönelik projeler geliştirdiklerini söyledi. İran pazarının büyüklüğüne ve önemine dikkati çeken Şahin, "İran'da iş hacmimizi ve hedefimizi, en az 2 milyar dolar olarak belirledik." dedi.


Türkiye ile İran hükümetinin bu hacmi çok ileri noktalara taşıyabileceğini vurgulayan Şahin, "Eğer gerekli sinerjiyi sağlayabilirsek, Türkiye ve İran arasında sadece sağlık alanında en az 20 milyar dolarlık karşılıklı ticaret hacmine ulaşabiliriz. Yeter ki devletimiz bu projelerde arkamızda dursun, finansal çözümlerde Türk işadamlarına destek olsun." değerlendirmesinde bulundu.


- Sıla Grup

Grup, sağlık alanında faaliyet gösteren 7 şirketin birleşmesiyle oluştu. Türkiye'de ve yurt dışında çok sayıda kamu, üniversite ve özel hastane ile sağlık merkezi inşa eden grubun, tamamlanmış 25 projesi bulunuyor. Grup, çeşitli illerde toplam 2 bin 400 yataklı, 15 fizik tedavi ve psikiyatri hastanelerinin yapımını da gerçekleştiriyor. Sağlık sektöründe 11 ülkede yapım, işletme ve danışma hizmetleri sunan grup, ağını daha da genişletmeyi hedefliyor.


- Türkiye-İran

İran ile 2012 yılında 22 milyar dolara yaklaşan dış ticaret hacmi, 2015 sonu itibarıyla 10 milyar dolara kadar geriledi. 16 Nisan'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin başkanlık ettiği Türkiye-İran Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'nden sonra (YDİK) yayımlanan bildiride, iki ülke ticaret hacminin orta vadede 30 milyar dolara çıkarılması hedefine yer verildi.


AA



Haber Hürses Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı ;


Ambargonun kalkmasının ardından Türk firmalarının gözdesi haline gelen İran pazarı, çıkacağı ihalelere Türk firmasından yeni teklifler bekliyor. İran’da daha önce 2 hastane işi alan  Ankara  Merkezli Türk Şirketi Sıla Grup, İran’da kamu özel işbirliği ile gerçekleştirilecek yeni hastaneler için kollarını sıvadı.


İran Sağlık Bakanlığı iki ay önce gerçekleştirmiş olduğu toplam 10.000 yatak hastane projeleri imza törenleri sonrasında tam teşekküllü eğitim ve araştırma hastanesi yapım işleri için yeni projeleri de hayata geçireceğini duyurdu. Yeni projeler için Sıla Grubun belirlediği hedef en az 2000 yatak ve 1 milyar dolar.


Dr. Şahin: Komşu ülke İran ile yapacağımız ticaret her iki ülke içinde hayati öneme sahip


PPP modeli ile ihaleye çıkılacak tesisler için Sıla Grup Yönetim Kurulu Başkanı Dr. İhsan Şahin, “Uluslararası deneyimlerimiz ve daha önce İran’da aldığımız 700 milyon dolarlık ihale, bizleri önemli kıldı. Şimdi ise yeni projelere hazırlanıyoruz. İran’da Sıla Grup biliniyor ve tanınıyor. İran’da gelecekte çok büyük tesisler ve hastaneler yapacağız. Ambargo sonrası İran çok önemli bir sağlık merkezi olacak.


DEİK Türk-Senegal İş Konseyi Başkanı olan Dr. Şahin, “Komşumuzun geçmişini ve geleceğe ilişkin beklentisini bilerek davranmak bizleri mutlu ediyor. Daha önce 700 milyon dolarlık PPP modeli ile burada sözleşme yapmıştık. Şimdi ise yeni projelere hazırlanıyoruz, bu girişim bizleri gururlandırıyor.” dedi. Türkiye’de yapımı devam eden şehir hastanelerinde Sıla Grubun varlığına dikkat çeken Şahin, İran pazarının büyüklüğüne ve önemine işaret ederek, “Burada bizim iş hacmimiz ve hedefimizi en az 2 milyar dolar olarak belirledik” dedi.


Türkiye ile İran hükümetinin birlikte bu hacmi çok ileri noktalara taşıyabileceğini söyleyen Şahin, “Eğer gerekli sinerjiyi sağlayabilirsek sadece sağlık alanında en az 20 milyar dolarlık karşılıklı ticaret hacmine ulaşabiliriz. Yeter ki, devletimiz bu projeler nedeniyle arkamızda dursun finansal çözümlerde Türk işadamlarına destek olsun”açıklamasında bulundu.


Haziran ayında İran Sağlık Bakanlığı, İran’da gerçekleştirilecek kamu özel sektör işbirliği modeli ile 13 dev hastanenin yüklenici firmalarını belirlemişti.


Güney Kore firmaları; Samsung ve Daewoo başta olmak üzere 4 Koreli firma, 6 hastane projesini paylaştırken, İtalyan, Herrison, CMC firmaları 4 proje almış, Türkiye’den ise Sıla Grup, 2 projeye imza atma şansını yakalamıştı. Sıla Grubu, Başkent Tahran’da 1000 yataklı ve Kerman’da 750 yataklı üniversite hastane projesinin hizmete sunulması için İran Sağlık Bakanlığı ile mutabakat zaptı imzalamıştı.

-SILA GRUP KİMDİR?

Türkiye’de kamu özel sektör işbirliği modeliyle yapılan hastane projelerinin önemli paydaşlarından olan Sıla Grup, dünyanın pek çok ülkesinde yaptığı anahtar teslim hastane projeleri ile tanınıyor.


1997 yılı itibariyle sağlık sektöründe hizmet sunmaya başlayan Grup, kısa sürede iş hacmini genişletti. Türkiye’de özel sağlık sektörünün gelişimine katkıda bulunan Sıla Grup, birçok ülkede yaptığı hastane projeleri gündeme geldi.


Grup, Türkiye’nin sağlık sektoründe devrim niteliği taşıyan kamu özel sektör hastane projelerinde öncü yatırımcılardan biri oldu. Oluşturduğu Rönesans, Şam Yapı ve Fransız Meridiam, Sıla konsorsiyumu ile Adana, Elazığ, Bursa ve Yozgat gibi illerde toplamda 7 bin yataklı hastanelerin yapılması ve işletilmesi sorumluluğunu üstlenmiş oldu.


Grup, muhtelif illerde toplam 2.400 yataklı, 15 adet Fizik Tedavi ve Psikiatri Hastanelerinin yapımını da gerçekleştiriyor.




Hürses


Geri Dön