23 / 04 / 2024

Silivri Belediye Meclisi Şubat ayı toplantısında imar konuşuldu!

Silivri Belediye Meclisi Şubat ayı toplantısında imar konuşuldu!

Silivri Belediye Meclisi Şubat ayı 1. birleşiminin 1. oturumu gerçekleştirildi. Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, toplantıda bir çok konu hakkında açıklama yaptı.




Silivri Belediye Meclisi Şubat ayı toplantısının 1. birleşiminin 1. oturumu yapıldı. Silivri Belediyesi'nde yer alan habere göre, 11 gündem maddesinin konuşulduğu meclis toplantısı Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.

Ocak ayı tutanaklarının oy birliği ile kabul edildiği Şubat ayı toplansısında Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz ve belediye meclis üyeleri 6.8 şiddetinde yaşanan Elazığ depremini ve depremzedeleri unutmadı.

YEŞİLAY DANIŞMANLIK MERKEZİ’NE YER TAHSİS EDİLECEK

Gerçekleştirilen toplantıda, Türkiye Yeşilay Cemiyeti ile ortak hizmet projesi gerçekleştirilmesi ve klinik için yer tahsis edilmesine yönelik gündem maddesine ilişkin bilgi de verildi. Konu ile ilgili açıklamalar yapan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Valilikte uyuşturucu ve madde bağımlılığı ile ilgili bir toplantıya katılmıştık. Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) olan ilçelerin az olması beni şaşırtmıştı. Esasında psikologlar, sosyologlar gönüllülük esasına göre çalışıyorlar. Bu merkezlerde sigaradan uyuşturucuya kadar her türlü kötü alışkanlıklardan kurtulmak için ücretsiz hizmet veriliyor. Silivri Belediyesi olarak YEDAM ile yaptığımız görüşmeler neticesinde Silivri’de uygun fiziki bir mekânı kendilerine tahsis etmeyi uygun görüyoruz. Bu merkezde gençlerimizin çok küçük yaşlardan başlayarak kötü alışkanlıklar ile buluşmasında hem önleyici, hem tedavi edici hizmet verilecek.” diye konuştu.


Oylanarak ilgili komisyona havale edilen gündem maddeleri şu şekilde;

1-Mülkiyeti Silivri Belediyesine ait Piri Mehmet Paşa Mahallesi, 48 ada 150 parselde yer alan  binanın zemin katının 50. yıl Sağlık Ocağı olarak kullanılmak üzere tahsis süresinin uzatılmasının görüşülmesi oy birliğiyle Hukuk Komisyonu’na havale edildi.

2-Silivri Belediyesi mülkiyetinde bulunan Seymen Mahallesi, 1623 parsel sayılı taşınmazın, Sağlık Evi olarak kullanılmak üzere İl Sağlık Müdürlüğüne tahsis edilmesinin görüşülmesi oy birliğiyle Hukuk Komisyonu’na havale edildi.

3-Silivri'de bulunan kamu kurum ve kuruluşlarına araç tahsisinin görüşülmesi oy birliğiyle Hukuk Komisyonu’na havale edildi.

4-Silivri Sancaktepe (eski Çanta-Fatih) Mahallesi, 208 ada 2 parsel ve 171 ada 103 parsele ait 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğinin görüşülmesi oy birliğiyle İmar Komisyonu’na havale edildi.

5- Silivri Belediyesi ile Türkiye Yeşilay Cemiyeti arasında ortak hizmet projesi gerçekleştirilmesi ve bu konuda hazırlanacak protokol için Belediye Başkanına yetki verilmesinin görüşülmesi oy birliğiyle Hukuk Komisyonu’na havale edildi.

6- Silivri Belediyesi kadrolarında unvan ve derece değişiklikleri yapılmasının görüşülmesi kararı alınarak oy birliği ile kabul edildi.

7-Silivri  Alipaşa Mahallesi, 351 ada 4 ve 13 parsele ait 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğinin görüşülmesi oy birliğiyle İmar Komisyonu’na havale edildi.

8-İstanbul Üniversitesine Üniversite Yerleşkesi kurulması için mülkiyeti Silivri Belediyesi'ne ait Fener Mahallesi, eski 1907 parsel yeni 4928 sayılı taşınmaz ile ilgili yapılan protokolün ve tahsisinin iptalinin görüşülmesi oy birliğiyle Hukuk Komisyonu’na havale edildi.

9- Silivri Belediyesi sınırları içerisinde yaşayan lise ve dengi okullarında eğitim alan lise son sınıf öğrencileri arasında ÖSYM tarafından 2020 yılı YKS sonuçlarına göre ilk 10'a giren öğrencilerimizin ödüllendirilmesinin görüşülmesi oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

10-İstanbul İkinci Amatör Kümede Silivri'yi temsil eden Spor Kulüplerine belediyemizce yardım yapılmasının görüşülmesi oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

11-Silivri Belediyesi ile Elazığ ili Sivrice Belediyesi arasında kardeş şehir ilişkisi kurulmasının konuşulması kararı alınarak  kabul edildi.


Geri Dön