25 / 04 / 2024

Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğü için yer tahsisi yapıldı!

Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğü için yer tahsisi yapıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğü için yer tahsisi yapıldı. Tahsisle ilgili karara CHP'nin komisyonda onay vermesine rağmen oturumda ret oyu vermesi kafalarda soru işareti yarattı.



Silivri Alibey Mahallesi 20N-IV pafta, 99 ada, 4 nolu parseldeki eski belediye hizmet binası yanında bulunan ve mülkiyeti hazineye ait olan 10 dönüm arazi Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne tahsis edildi. Daha önce Silivri Kültür Merkezi yapılmak üzere Silivri Belediyesi'ne tahsis edilen arsa ile ilgili karar İBB Meclisi'nde oyçokluğu ile kabul edildi. Projesi hazırlanan emniyet binasının yapımına önümüzdeki günlerde başlanacağı öğrenildi.


7 yıl bekledi


Tahsis haberini ilk olarak Gazetem İstanbul’un kamuoyuna duyurulmasının ardından, AK Parti Silivri İlçe Başkanı ve İBB Meclis Üyesi Rıfat Kutlu yaptığı basın toplantısında, Silivri Belediyesi'ne tahsis edilen ancak 7 yılda Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın hiçbir işlem yapmadığı ve tahsis süresini aştığı gerekçesiyle tekrar bakanlığa geçtiğini ifade etmişti. Kutlu, yerin Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğüne tahsis edildiğini ifade ederek, tahsis konusunu doğrulamıştı.


Proje hazır


İBB'ye gönderilen karar İBB Meclisi İmar Komisyonu'nda hem AK Parti hem de CHP'li üyelerin oyuyla geçti. İmar komisyonunda evet oyu ile kabul edilen yer tahsisi, mecliste CHP'li üyelerin ret oyu vermesi üzerine oy çokluğu ile meclisten geçti.


Kiralık bir binada bulunan Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğü, tahsis edilen yere yapılacak olan binayla kiradan kurtulacak. Hazırlanan projede emniyet müdürlüğü binasının yanı sıra lojmanlar da olacak.




Gazetemistanbul



Geri Dön