23 / 04 / 2024

Silivri Belediyesi'nin arazisi İlçe Emniyet Müdürlüğü için tahsis edildi!

Silivri Belediyesi'nin arazisi İlçe Emniyet Müdürlüğü için tahsis edildi!

Maliye hazinesine ait olan ve kültür merkezi yapılması için Silivri Belediyesi'ne tahsis edilen iki dönüm arazi, Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bina yapılması için tahsis edildi.



Maliye hazinesine ait olan ve kültür merkezi yapılması için Silivri Belediyesi'ne tahsis edilen iki dönüm arazi, Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bina yapılması için tahsis edildi. Tahsise Başbakan ve Maliye Bakanı da onay verdi. Silivri Alibey Mahalleli 20N-IV pafta, 99 ada, 4 nolu parseldeki eski belediye hizmet binası, şimdiki Palmiye Düğün Salonu yanında bulunan ve hazineye ait olan 10 dönüm arazi Maliye tarafından Silivri Emniyet Müdürlüğü'ne yeni bina yapılması için tahsis edildi. 


Projesi bile çizilmeye başlandı 


Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti Silivri İlçe Başkanı Rıfat kutlu, kültür merkezi için ayrılan yerin İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne tahsis edildiğini doğrulayarak, 'İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün kendine ait bir yere ihtiyacı vardı. Maliye hazinesi ait olan ve kültür merkezi yapılması için Silivri Belediyesine tahsis edilen araziye verilen süre içinde belediye tarafından herhangi bir çalısına yapılmadığı için yer kanunen hazineye kaldı. Bizde Emniyet Müdürümüzün yem bir emniyet binası talebi üzerine maliye hazinesine kalan bu yeri Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne tahsis ettik. Yer tahsisi 2 ay önce yapıldı. Projesi de çizilmeye başlandı. Silivrimize ve Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne hayırlı uğurlu olsun" dedi. 


Öztekler protokole uymadı 


Silivri Belediyesi eski Başkanı Selamı Değırmenci'nııı döneminde imar planlarına kültür merkezi olarak işlenen arazi, daha sonra AK Partili Başkan Hüseyin Turan'ın zamanında maliyeden yer tahsis onaylandı. Tahsisin onaylanmasının ardından Öztekler Firması ile Belepe arasında Kültür Merkezi Protokolü yapıldı. Silivri'ye 4 milyon TL'lik kültür merkezi yapımı çerçevesinde Öztekler Firması'na plan notu ile 37 bin 300 metrekarelik inşaat alanı kazandırılmıştı. Aynı zamanda Öztekler'e ait arsada yapılan fonksiyon değişikliği ile parsel konut alanından ticarete dönüştürülmüştü. Ancak Öztekler Firması protokole uymayarak verilen kültür merkezi sözünü yerine getirmemişti. 


İki firma da sözünü tutmadı 


2009 yerel seçimlerinde Belediye eski Başkanı Hüseyin Turan'ın seçimi kaybetmesinin ardından seçilen Silivri Belediye Başkam Özcan Işıklar, 2010 yılında İşadamı Mehmet Balcı ile Belediye arasında kültür Merkezi Protokolü imzaladı. İşadamı Mehmet Balâ'nın Silivri'de yaptığı üniversite binası ve konut alanında imar planı değişikliğine gidildi. Ancak Mehmet Balcı protokoldeki imzasını inkar ederek, kültür merkezi sözünü yerine getirmedi. Hüseyin Turan döneminde Öztekler Firması, Özcan Işıklar döneminde de merhum iş adamı Mehmet Balcı'nın kültür merkeziyle ilgili sözlerim verine getirmemelerinin ardından, yıllardır atıl durumda duran arazı en sonunda Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne tahsis edildi. 


Müdürlük kiradan kurtuluyor 


Yıllardır kirada hizmet veren Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğü, yapılan yer tahsisiyle kiradan kurtulmuş olacak. Silivri'nin girişinde yapılacak olan yeni ilçe Emniyet Müdürlüğü binası ile İlçe emniyet personeli daha sağlıklı ve rahat bir şekilde hizmet verecek. İlçe Emniyet Müdürlüğünün yeni binası için yapılan projede, lojmanlar, çok amaçlı salonlar ve konferans salonları ile birlikte otopark da yer alıyor. 



Fatma Sarıbıyık YILDIRIM/Gazete istanbul


Geri Dön