24 / 04 / 2024

Silivri Mimar Sinan Köprüsü Mayıs'ta tamamlanacak!

Silivri Mimar Sinan Köprüsü Mayıs'ta tamamlanacak!

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ı ziyaret ederek ilçedeki yatırımlar hakkında bilgi aldı. Mimar Sinan Köprüsü’nü denetleyen Vali Yerlikaya, restorasyon çalışmalarının tamamlanacağı tarihi açıkladı.



Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’yı makamında misafir etti. Silivri Belediyesi'nde yer alan habere göre, Vali Yerlikaya’nın Silivri Belediyesi ziyaretine Silivri Kaymakamı Ali Partal da eşlik etti. Hayırlı olsun ziyareti yapan Vali Yerlikaya, devam eden çalışmalar hakkında Başkan Yılmaz’dan bilgi aldı. 

MİMAR SİNAN KÖPRÜSÜ’NDE AÇIKLAMALARDA BULUNDU

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın ziyaret programı Silivri Mimar Sinan Köprüsü ile sürdü. 32 köprü olarak bilinen ve yeniden ihalesi gerçekleştirerek restorasyon çalışmaları başlatılan tarihi köprü ziyaret edildi. Vali Yerlikaya, köprü hakkında açıklamalar yaparak, “İçinde bulunduğumuz kadim köprümüz, üstat Mimar Sinan’ın yapmış olduğu 348 metre uzunluğundaki köprümüz. Silivrili kardeşlerimizin çok uzun zamandan beri bir an önce açılıp, bu güzel köprünün üzerinden yürümeyi heyecanla beklediğini biliyoruz. Tarihi köprüleri, tarihi eserleri onarmak büyük bir keyif. Bürokratik işlemleri yapmak ile ilgili süreç takdir edersiniz ki biraz zaman alıyor. Biz bu köprüde bu işin biraz daha fazla zaman aldığını da biliyoruz. Çünkü köprünün sahibi Karayolları Genel Müdürlüğümüz. Hem Karayolları Genel Müdürlüğü’müzden hem Kültür Tabiat’dan izin alma süreçleri biraz bizi yordu ama işin sonuna geldik.” diye konuştu.

“HEDEFİMİZ MAYIS-HAZİRAN GİBİ BİTİRMEK”

Köprünün açılacağı tarihin de müjdesini veren İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, “Kaynak sorunumuz yok, İstanbul Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı(YİKOB) olarak hedefimiz 2020 Mayıs-Haziran gibi burayı bitirmek. Temennimiz ve gayretimiz bu. Hem süreci yöneten YİKOB’daki arkadaşlarımıza hem de yüklenici firmamıza elimizden geldiğinde yardımcı olacağız. Aynı zamanda İlçe Kaymakamımız ve Belediye Başkanımız da onların yanında yer alıyor. Biran önce Silivrili hemşehrilerimize bu güzel hizmeti tamamlayıp istifadesine sunmak istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Kısa Köprü olarak bilinen Vakkas Köprüsü’nün de en kısa sürede açılacağını dile getiren Vali Yerlikaya, çalışmaların devam ettiğini belirtti. 


Geri Dön