Kent Haberleri

'Silivri'deki depremler İstanbul için şans' diyen Prof. Dr. Osman Bektaş'tan çarpıcı açıklama geldi!

Silivri açıklarında aynı yerde aynı büyüklükte meydana gelen depremlerin İstanbul için şans olduğunu söyleyen Prof. Dr. Osman Bektaş, Avcılar'a doğru depremin sığlaştığını açıkladı.

Dün Silivri'de 3,2 şiddetinde deprem meydana geldi. Gelen depremin ardından deprem uzmanı Prof. Dr. Osman Bektaş'tan şaşırtıcı bir açıklama geldi.

Bektaş, burada meydana gelen depremlerin aynı yerde ve aynı büyüklükte olmasının İstanbul'u olumlu etkilediğini söyledi.

FAY SÜRÜKLENİYOR

Deprem uzmanı, Silivri açıklarında, aynı yerde, aynı büyüklükte tekrarlanan bu tür küçük depremlerle fayın sürüklendiğini söyleyerek, 'avcılara doğru depremsellik sığılaşıyor' dedi.

İşte deprem uzmanı  Prof. Dr. Osman Bektaş'ın o açıklaması...

M 3,2 FAYIN SÜRÜKLENDİĞİNİ (CREEP) KANITLIYOR 

Silivri açıklarında, aynı yerde, aynı büyüklükte tekrarlanan bu tür küçük depremlerle fayın sürüklendiği (creep)  gösterilmiştir ( Becker,di.2023).
Avcılar'a doğru depremselliğin sığlaşması yıkım açısından İstanbul için bir şanstır.

İstanbul’un göç haritasında denge değişti: Kocaeli, Ankara ve Tekirdağ göçün lideri oldu!

Deprem araştırmacısı Baturhan Öğüt’ten 5,5 büyüklüğünde deprem uyarısı!