23 / 04 / 2024

Simav'da kentsel dönüşüm çalışmaları sürüyor!

Simav'da kentsel dönüşüm çalışmaları sürüyor!

Kütahya'nın Simav ilçesinde, Çitgöl beldesinde Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında bir evin yıkımı gerçekleşti. Çitgöl Belediye Başkanı Recep Yalçın ise yapılan çalışmalarla beldenin çehresinin değişeceğini söyledi...




Belediye Başkanı Recep Yalçın, Çitgöl beldesinin dünden çok daha iyi, yarının bugünden çok daha iyi olacağını ifade etti. Deprem nedeniyle Kentsel Dönüşüm Programı1 nın uygulamasının Kütahya ve ilçelerinde ilk beldelerinde gerçekleşmesinin çok memnun ettiğini ifade eden Yalçın, "Evleri hasar görmüş diğer vatandaşlarımızın da bu programa katılmasını isterim. Gerçekten çok yerinde bir proje olmuş. Emeği geçen herkese beldemiz adına teşekkür ederim." dedi.
Beldedeki Kentsel Dönüşüm çalışmaları sonucu belde sakinlerinden Şuayip Kıyar'a ait müstakil ev yıkıl- dı. Belediye Başkanı Recep Yalçın'ın katılımıyla yapılan göçüm işlemlerine Çitgöl beldesi sakinleri de katıldı. Depremde 2 katlı evi hasar gören Şuayip Kıyar, "Mart ayında bakanlığa müracaat ederek kentsel dönüşümden yararlanmak istediğimi bildirdim. Temmuz ayında olur cevabı geldi. Özel bir inşaat firması aracılığıyla bankadan 100 bin lira kredi çekerek, yıkım faaliyetlerini başlattık. Kentsel Dönüşüm Projesi için bütün devlet büyüklerine teşekkür ediyorum. Depreme dayanıklı, ödeme kolaylığı olan bu projeden herkesin faydalanmasını öneririm." diye ifade etti.
Simav'da, 19 Mayıs 2011 yılında meydana gelen depremde evleri hasar gören vatandaşların evleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na müracaat etmeleri neticesinde kentsel dönüşüm projeleri kapsamında evleri yıkılarak yeniden yapılacak.

Ayrıntılı Haber

Geri Dön