23 / 04 / 2024

Sinan Aygün: 25 milyonu kabul etseydim inşaatım mühürlenecek miydi?

Sinan Aygün: 25 milyonu kabul etseydim inşaatım mühürlenecek miydi?

Sinan Aygün’ün Ankara Büyükşehir Belediyesi’ni hedef alarak ortaya attığı ‘Benden 25 milyon lira istediler’ iddiasıyla başlayan ‘rüşvet ‘ tartışması sürüyor. Sinan Aygün, programa katılan gazetecilerden gazeteci Necdet Saraç’a 25 milyonu kabul etseydim, bir benim inşaatım mühürlenecek miydi?" diye s



Sinan Aygün’ün  Ankara  Büyükşehir Belediyesi’ni hedef alarak ortaya attığı ‘Benden 25 milyon lira istediler’ iddiasıyla başlayan ‘rüşvet ‘ tartışması sürüyor.  Tartışmanın merkezinde bulunan isim Sinan Aygün dün gece CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın Tarafsız Bölge programına katıldı. Hürriyet'te yer alan habere göre; Aygün, dün yaptığı basın toplantısında belirtilen iddia ve ithamlarını ve bunlara dayanak oluşturduğunu belirttiği belgeleriyle ilgili soruları yanıtladı. Sinan Aygün, programa katılan gazetecilerden gazeteci Necdet Saraç’a 25 milyonu kabul etseydim, bir benim inşaatım mühürlenecek miydi?" diye sordu. Saraç da “Mühürlenmezdi büyük ihtimalle” yanıtını verdi. Aygün, ‘Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın bu 25 milyondan haberi var mıydı?’ sorusuna da ‘Yüzde bir milyon vardı’ cevabını verdi.

HAYDAR DEMİR: MANSUR YAVAŞ’IN BİLGİSİ SÖZ KONUSU DEĞİL

Yayına iddiaların karşı tarafında bulunan isimlerden Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi avukat Haydar Demir de katıldı. Demir Aygün’ün iddialarını yanıtladı. Demir, ilk olarak Aygün’ün ‘Benden 25 milyon lira istendi’ dediği ve kendi ofisinde yapıldığını söylediği görüşmenin ‘planlı’ olmadığını sözlerine ekledi.

Sinan Aygün’ün kız kardeşi Sibel Aygün’ün de meclis üyesi olduğunu, onunla görüşmek için Sinan Aygün’ün de ofisinin bulunduğu binaya gittiklerini ifade eden Demir,  ‘Oraya Sinan Aygün ile görüşmeye gitmedik. Sinan Aygün’ü orada göreceğimizi de bilmiyoruz. Kardeşi Sibel Hanım ile görüşmeye gittik. ‘ şeklinde konuştu. Burada Sinan Aygün ile karşılaştıklarını ve onun talebiyle ‘nezaketen’ ofisine gittiklerini anlattı. ‘Oraya gitmemiz için başkanımız Mansur Yavaş’ın bir talimatı veya bilgisi kesinlikle söz konusu değil’ diye konuşan Demir diğer meclis üyesi arkadaşlarının da bilgisinin olmadığını sözlerine ekledi.

“İMAR KONUSUNU AYGÜN AÇTI”

‘25 milyon lira’ konusunun Aygün’ün yapmayı taahhüt ettiği okula dair olduğunu ve okulun ne kadara mal olabileceği konuşulurken yanındaki arkadaşı meclis üyesi Berkay Gökçınar tarafından telaffuz edildiğini de sözlerine ekledi. Demir, bunun kesinlikle bir rüşvet veya benzer bir durumla alakası olmadığını söyleyerek okul ve imar konusunun da Aygün tarafından açıldığını ifade etti. Demir, kendilerine iftira atıldığını ve haksız yere itham edildiklerini kaydetti.

MANSUR YAVAŞ’IN AÇIKLAMASINI HATIRLATTI

Okulun maliyetinin en fazla 7 milyona ulaşabileceğini sözlerine ekleyen Sinan Aygün  de buna karşılık Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın bir televizyon programında bu konuyla ilgili yaptığı açıklamayı hatırlatıp, Yavaş’ın iki meclis üyesinin Sinan Aygün ile görüşmek için diğer meclis üyeleri tarafından gönderildiğini anlattığı bölümün kaydını dinletti.  Daha sonra programa yine Sinan Aygün’ün anlatımlarında adı geçen CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu katılım gösterdi.

KUŞOĞLU: NEDEN İSMİMİ KARIŞTIRIYORSUNUZ

Kuşoğlu da Aygün’e ‘Neden benim ismimi karıştırıyorsunuz?’ diye sordu. Aygün, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bu konuyu konuştuğunda kendisini Kuşoğlu’na yönlendirdiğini belirtti. Kuşoğlu da Kılıçdaroğlu’nun bu konuda kendisiyle bir görüşme yapmadığını, kendisine herhangi bir bilgi vermediğini ifade etti. Kuşoğlu, kendisinin Ankara dışında olduğu için Kılıçdaroğlu’nun kendisine ulaşamamış olabileceğini de sözlerine ekleyerek, bunun üzerine Kuşoğlu’ndan özür diledi.

Aygün kendisiyle yapıldığını söylediği görüşmeyle ilgili kayıtları da konu savcılıkta olduğu için açıklayamayacağını sözlerine ekledi. Mansur Yavaş’ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na CHP’den aday olması için ‘FETÖ imamı’ olduğunu sözlerine ekleyen bir kişi tarafından ikna edildiği iddiasını ortaya atan Aygün bu kişinin şimdi firari olduğunu da sözlerine ekledi.

“25 MİLYONU KABUL ETSEYDİM, İNŞAATIM MÜHÜRLENİR MİYDİ”

"Necdet bey size bir şey sorayım mı? Ben bu okul işini halletseydim, 25 milyonu kabul etseydim, bir benim inşaatım mühürlenecek miydi?" diye soran Sinan Aygün, Necdet Saraç ise "Mühürlenmezdi büyük ihtimalle." şeklinde konuştu.

Mansur Yavaş'tan Sinan Aygün hakkında suç duyurusu!

İnşaatı mühürlenen Sinan Aygün ve Mansur Yavaş polemiği!


Geri Dön