28 / 03 / 2024

Sinan Öncel: Küçük esnafa kira desteği ile KDV ve stopaj indirimi 6 ay uzatılmalı!

Sinan Öncel: Küçük esnafa kira desteği ile KDV ve stopaj indirimi 6 ay uzatılmalı!

BMD Başkanı Sinan Öncel, "Cumhurbaşkanımızın 14 Aralık'ta açıkladığı pakette yer alan küçük esnafa kira desteği ile KDV ve stopaj indiriminin altı ay uzatılması önemli" dedi. 



Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, perakende sektörüne ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 

Para Dergisi'nde yer alan habere göre; Sinan Öncel, Kovid-19 salgınının olumsuz etkilerinin görüldüğü perakende sektöründe Avrupa ve ABD'de asırlık markaların iflas ettiğinin görüldüğünü belirtti. 

"Türk perakende sektörü ilk dalgayı dünyaya göre daha az hasarla atlattı" diyen Sinan Öncel, "Cumhurbaşkanımızın 14 Aralık'ta açıkladığı pakette yer alan küçük esnafa kira desteği ile KDV ve stopaj indiriminin altı ay uzatılması önemli" dedi. 

Sinan Öncel: Küçük esnafa kira desteği ile KDV ve stopaj indirimi 6 ay uzatılmalı!

Öncel, perakende sektörü ile ilgili şunları söyledi:

Perakende sektörü önceki yıllarda birçok krizle mücadele etti ama hiçbiri Covid-19 kadar ağır yıkım bırakmadı. Avrupa ve ABD'de asırlık markaların iflasına tanık olduk. Türk perakende sektörü ilk dalgayı dünyaya göre daha az hasarla atlattı. Ancak Mart-Mayıs'taki tam kapanmada 'yedek akçe'yi tüketen sektör henüz toparlanamadan ikinci dalga kısıtlamaları ile çok zor bir döneme girdi. Yıllardır gündemimizde olan tazminatsız çıkış konusu en kısa zamanda mümkünse yarın çözüme kavuşturulmalı. 

Taleplerimizi Hazine ve Maliye, Ticaret ve Adalet Bakanlıkları ile paylaştık. Perakendenin sesine kulak verileceğine inanıyoruz, aksi takdirde bazı markalarımızın nefesinin bahar aylarını görmeye yetmeyeceğinden endişe ediyoruz. Cumhurbaşkanımızın 14 Aralık'ta açıkladığı pakette yer alan küçük esnafa kira desteği ile KDV ve stopaj indiriminin altı ay uzatılması önemli, ancak organize perakende sektörünün beklentileri çok daha farklı. Özellikle tazminatsız bir şekilde sözleşmeleri feshetme hakkının markalarımız için can simidi niteliğinde olduğunun altını çizmek istiyorum.

Sinan Öncel'den esnaf desteği açıklaması: Kiralarla ilgili taleplerimiz net!

Perakende sektöründe kira çıkmazı! İflaslar başlayabilir!


Geri Dön