25 / 04 / 2024

Sinemalar için uyarı: Kira uyuşmazlıkları yaşanabilir!

Sinemalar için uyarı: Kira uyuşmazlıkları yaşanabilir!

Kovid-19 pandemisinden en fazla etkilenen alanlarda biri de sinemalar oldu. Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği (SİSAY) Genel Sekreteri Fevzi Genç, erken açılma gibi bir süreçte kiralık salonlarda kira uyuşmazlıklarının yaşanabileceğine dikkat çekti.



Kovid-19 pandemisinden en fazla etkilenen alanlarda biri de sinemalar oldu. Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; normalleşme adımları çerçevesinde 1 Haziran tarihinden itibaren sinema salonlarının da açılmalarına izin verilmişti. 

Verilen karar sonrasında bir açıklamada bulunan Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği (SİSAY) tarafından salon kiralarıyla ilişkin hukuki anlaşmazlıklar oluşabileceği ve sektörün uluslararası film alımı, gösterim planlaması gibi sebepler ileri sürüldü. Bu sebepler dolayısıyla açılış tarihinin 1 Temmuz’a ertelenmesini istendi.

Sinemalar için uyarı: Kira uyuşmazlıkları yaşanabilir!

Sinema sektörünün açılış erteleme isteği ile ilgili SİSAY Genel Sekreteri Fevzi Genç, açıklamalarda bulundu. Fevzi Genç, sektörün açılmasını istediklerine dikkat çekti. Aynı zamanda uluslararası planlama için zaman tanınmasını da istediklerini dile getirdi. 

Kiralık olan salonlar, AVM içindeki salonlarda kira uyuşmazlığı oluşabilir

Sinemalar için uyarı: Kira uyuşmazlıkları yaşanabilir!

Sinema salonlarının açılmasıyla, mücbir sebep halinin kalkmış olacağını, salonları kira olan işletmeciler için kira sorumluluğu, hatta bazı AVM salonlarında açılmadıkları gün için cezai koşul gibi durumlarla karşılaşılaşılabileceğini vurgulayan Fevzi Genç, bu hukuki durumun engellenmesi için resmi kararla açılışların 1 Temmuz’a ertelemesini istediklerini söyledi. Fevzi Genç, isteseler dahi film planlama ve uluslararası koordinasyon gibi hazırlıklar sebebiyle yetişemeyeceklerini vurguladı.

Atlas Sineması ve İstanbul Müzesi açıldı! 

Esnaf ve müzisyenlerden kira tepkisi!


Geri Dön