28 / 03 / 2024

Sinop Anadolu İmam Hatip Lisesi 2018'de açılacak!

Sinop Anadolu İmam Hatip Lisesi 2018'de açılacak!

Sinop Valisi Haşan İpek ve İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkan, Sinop Anadolu İmam Hatip Lisesi inşaatında incelemelerde bulundu. 18 derslik ve 300 Kişilik pansiyon kapasiteli proje 2017-2018 eğitim-öğretim yılına yetişecek.



Sinop Valisi Haşan İpek, inşatına devam eden Sinop Anadolu İmam Hatip Lisesi inşaatında incelemelerde bulundu. İpek, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan ve inşaatın şantiye şefinden bilgiler aldı. 


Vali Haşan İpek, yaptığı incelemelerden sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada; "Sinop İmam Hatip'in Lise kısmında okuyan şuanda 380 civarında öğrencimiz var. Bu öğrencilerimiz geçici bir bina da kalıyorlar. 480 kişilik İmam Hatip Lisesi inşaatımız inşallah 2017-2018 eğitim-öğretim yılına yetişecek. Bu anlamda çalışmalarımız gayet güzel gidiyor. Hep birlikte İl Milli Eğitim Müdürümüzle, müteahhidimizle birlikte bir inceleme yaptık. Şimdilik bir sıkıntı görünmüyor. Sinoplulara şimdiden hayırlı uğurlu olsun diyorum. Milli Eğitim Bakanımızın da dile getirdiği Hükümetimiz tarafından hedef olarak konulan tüm okullarda tekli eğitime geçme projesi var. Biz Sinop olarak 2017 yılının Şubat ayında tekli öğretime geçtik. Hiçbir okulumuzda sabahçı ve öğlenci yok. Sinop olarak öğrencilerimizi tam gün okullarımızda misafir ediyoruz ve bu şekilde eğitim-öğretim veriyoruz. Bu konuyuda burada sîzlerle paylaşmak istedim" ifadelerini kullandı.



Sinop Pusulası


Geri Dön