25 / 04 / 2024

Sinop Üniversitesi Mimarlık Fakültesi 2017'de tamam!

Sinop Üniversitesi Mimarlık Fakültesi 2017'de tamam!

Sinop Üniversitesi Rektörü Nihat Dalgın "Sinop Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi 2017 yılında yapımı tamamlanacak yeni binasında eğitim vermeye devam edecek." açıklamalarında dedi.



FİZİKİ altyapıyla ilgili bilgi veren Rektör Dalgın şöyle konuştu: Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi 2017 yılında yapımı tamamlanacak yeni binasında eğitim vermeye devam edecek. Güzel sanatlar fakültemizin şehir merkezine taşınmasını arzu ediyoruz. Bu olmadığı takdirde boşaltılan eğitim fakültemiz binasına taşınacak. Spor Bilimleri Fakültemiz de Fen Edebiyat Fakültesi’nin üst katına taşınarak orada faaliyet gösterecek.


3 YIL İÇİNDE 15 BİN ÖĞRENCİ


Prof. Dr. Dalgın, üç yıl sonrası için 16 bin 500 öğrenci sayısı hedeflediklerini vurgulayarak, “Fakültelerimizde 2 bin 683, yüksekokullarımızda 546, meslek yüksek okullarında 3 bin 983, yüksek lisans yapan 319, doktora yapan 27, yabancı uyruklu 93 ve eğitim fakültesinde öğretmenlik formasyon eğitimi alan 185 öğrencimiz var. Toplam öğrencisi mevcudumuz 7 bin 836. Hedefimiz, üç yıl sonra söz konusu rakamı 15 bin civarına yükseltmek" şeklinde konuştu.


3 yıl içerisinde öğrenci sayısının 15 bine ulaştığı taktirde öğrencilerin barınma sorunu yaşamamaları için şimdiden çalışmalara başladıklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Nihat Dalgın, "Üniversitemize tahsisli 29 dönüm arazinin Kredi Yurtlar Kurumu’na devri için gerekli çalışmaları başlattık. Bu kapsamda Sinop ilimizi ziyaret eden Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile bir araya gelerek, öğrencilerimizin yurt ihtiyacının çözümü konusunda geliştirilen projeleri görüştük" dedi.



PROF. Dr. Nihat Dalgın görevde bulunduğu 10 aylık süreçte yapılan çalışmaları değerlendirdi. Daha huzuru ve akademik camiada etkin bir Sinop Üniversitesi için önemli adımlar attıklarını kaydeden Dalgın, kısa sürede önemli çalışmalar yürüttüklerini dile getirdi. Prof. Dr. Nihat Dalgın, “Üniversitemizin niteliğini ve niceliğini artıran, Sinop ile bütünleşen, bölgesine değer katan, bir Sinop Üniversitesi oluşturmak için önemli projelere imza attık. Akademik ve idari yapımızda çeşitli atamalar gerçekleştirdik. İdari kademelerde kadın yöneticilerimize etkin görevler verdik. Şehirle bütünleşen araştırma ve uygulama birimlerimizi faaliyete geçirdik” dedi.


GENİŞ AKADEMİK KADRO


Her hafta çarşamba gününü ‘Akademik ve İdari Personel ile Buluşma Günü’ olarak belirlediklerini kaydeden Prof. Dr. Dalgın, “Bu günde, idari ve akademik kadroda görev yapan personelimizin talep ve istek-lerini mesai mefhumu sınırlamadan dinleyerek, elimizden geldiğince çözüm sağlamaya çalıştık. Her bir fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokulumuza değer kattık. Döner sermaye katkısını yüzde 5’ten yüzde 10’a çıkarttık.

Bu süre içerisinde öğrenci sayısı hızla büyüyen üniversitemizin akademik kadrosunu genişlettik. Üniversitemizin Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Ölçütleri Yönergesi’nde yaptığımız düzenlemelerle akademik yayınları artırmayı hedefledik. Sosyal ve kültürel etkinliklerle hem şehrimizin tanıtımına hem de öğrencilerimizin gelişimine katkı sunduk” diye konuştu.


Prof. Dr. Nihat Dalgın, üniversitenin gelecekteki 3 yıllık eylem planı hakkında da açıklamalarda bulundu. Rektör Dalgın şunları söyledi: Sinop Üniversitesi yönetimi olarak 2016-2019 arasında yapacaklarımızı planlayarak bir eylem planı ortaya koymayı düşündük. Üç yıllık eylem planımız; Sinop Üniversitesi’nin eğitim-öğretimdeki kemiyet ve keyfiyet açısından hedeflerini, altyapı ve yatırım çalışmalarını, yeni açılacak bölüm ve programları, sayısal gelişimdeki hedeflerimizi, üniversitemizin

yurt içi ve dışındaki tanmırlığmm artması için yapılacakları içeriyor. Yörenin sosyo-kültürel hayatına katkı sağlayacak süreli ve dönemsel bilimsel ve kültürel etkinlikleri,genelde bölge ekonomisine, özeldeise Sinop’un turizmine, tarımına, balıkçılığına ve sanayisine yapılabilecek katkılardaki hedeflerimizi gösteriyor.


TÜM ALTYAPI İŞİ BİTECEK


Yeni kampus alanının yapımının hızlı bir şekilde devam ettiğini, çalışmaları

Sinop’un gelecek 10-15 yılını düşünerek yaptıklarını kaydeden Dalgın, 2016 2019 yılları arasında kampus alanının tüm altyapı çalışmaları Sinop'un gelecek 10-15 yılını düşünerek yaptıklarını kaydeden Dalgın, 2016-2019 yılları arasında kampus alanın tüm alt yapı çalışmalarının tamamlanacağı söyledi. Dalgın İlahiyat Fakültesi, Eğitim Fakültesi, yaşam merkezi, parkurlu spor tesisi, Meslek Yüksekokulu,Mimarlık ve  Mühendislik Fakültesi inşallah bu süreçte bitmiş olacak. Rektörlük binası kompleksi ve merkezi kütüphane projeleri için de ihaleye çıkılma aşamasına gelinmiş olacak”diye konuştu.



Sabah


Geri Dön