25 / 04 / 2024

Sinop'ta yurt binasının kamulaştırılması mecliste!

Sinop'ta yurt binasının kamulaştırılması mecliste!

Sinop'ta bir yurt binasının kamulaştırılması meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Türkkan, konuyla  ilgili soru önergesi hazırladı...



İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Sinop'ta bir yurt binasının kamulaştırılmasına ilişkin soru önergesi verdi. Türkkan, sorusunun Gençlik Ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

İYİ Parti'li Türkkan, ''Aşağıdaki sorularımın Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim'' diye konuştu.

Türkkan, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Gençlik ve Spor Bakanlığı, ülke genelinde bazı KYK yurtlarını kamulaştırma kararı almış, bu çerçevede Sinop'ta da Seyyid İbrahim Bilal Öğrenci Yurdu binası da kamulaştırılmıştır. Basında çıkan haberlerde; İl Müdürlüğü'ne verilen yetki ile Osmaniye mahallesi 117 Ada 133 parselde 22.217 metrekare alanda inşa edilen yurdun maliyeti yaklaşık 65.000.000 TL olmasına rağmen yaklaşık 140.000.000 TL bedel ile kamulaştırıldığı iddia edilmektedir.''  

 Sinop ta yurt binasının kamulaştırılması mecliste!

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın soruları:
1-22.02.2021 tarihinde Gençlik ve Spor Bakanlığı adına bu yurdun tapu tescili yapılmış mıdır? 

2-Kamulaştırma yapılmış ise, yapılan işlem şartlara ve kanunlara uygun icra edilmiş midir? 

3-Taşınmaza ait Kamulaştırma kararı hangi kurum ve kişilerce alınmış, hangi mercii tarafından onaylanmıştır? 

4-Bu yurdun maliyetinin yaklaşık 65.000.000 TL olduğu, buna rağmen 140.000.000 TL gibi yüksek bir fiyata kamulaştırıldığı iddiası doğru mudur, iki bedel arasında neden 75.000.000 TL gibi ciddi bir fark bulunmaktadır, bu fark nereden kaynaklanmaktadır? 

5-Taşınmazın değer tespiti için, Kıymet Takdir Komisyonu kurulmuş mudur, kurulmuş ise bu komisyon piyasa fiyat araştırması yapmış mıdır, yapmış ise neye göre fiyat tespiti yapılmıştır? 

6-Kıymet Takdir Komisyonu'nun belirlediği bedel üzerinden, taşınmazı pazarlık usulü ile satın almak üzere, Uzlaşma Komisyonu kurulmuş mudur? 

7-Değer tespiti için Belediye Rayiç değeri alınmış mıdır? 

8-Kamulaştırıldığı söylenen arazi ve binanın, beyan edilen emlak değerleri dikkate alınmış mıdır? 

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com 


Geri Dön