18 / 04 / 2024

Tabakhane'de 535 binanın kamulaştırılması tamamlandı!

Tabakhane'de 535 binanın kamulaştırılması tamamlandı!

Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yıkımlar son sürat devam ediyor. Toplam 688 binanın kamulaştırılacağı Tabakhane 'de bugüne kadar 535 binanın kamulaştırılması tamamlanırken, 312 binanın yıkımı gerçekleştirildi.




Trabzon Belediyesi ile TOKİ'nin ortaklaşa gerçekleştirdiği Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yıkımlar son sürat devam ediyor. Toplam 688 binanın kamulaştırılacağı Tabakhane 'de bugüne kadar 535 binanın kamulaştırılması tamamlanırken, 312 binanın yıkımı gerçekleştirildi. 


Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi'nde hak sahiplerine bugüne kadar 112 milyon 563 bin TL ödeme yapıldı.  TOKİ  ile ortaklaşa yaptıkları Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi'nde kamulaştırma ve yıkımların büyük bir hızla devam ettiğini belirten Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, "Trabzon uyguladığı kentsel dönüşüm projeleri ile bir Türkiye örneği olmuştur." dedi. Başkan Gümrükçüoğlu, "Kentsel dönüşüm projeleri ile Trabzon'un çehresini değiştiriyoruz. Trabzon'un birçok yerinde kentsel dönüşüm çalışmaları devam etmekte. Kamulaştırmaların ve yıkımların devam ettiği Tabakhane bölgesinde de vatandaşlarımızın iyi niyeti ile çalışmalar hızlı bir şekilde sürdürülmekte" ifadelerini kullandı. 


Günboyu


Geri Dön