19 / 04 / 2024

Sinop'taki yangında 31 ev kullanılamaz hale geldi!

Sinop'taki yangında 31 ev kullanılamaz hale geldi!

Boyabat ilçesinin 45 haneli Aşağı Seyricek köyünde çıkan ve 31 evin kullanılamaz hale geldi.Dün akşam saatlerinde başlayan ve gece saatlerinde kontrol altına alınabilen yangının ardından söndürme ekiplerinin soğutma çalışmaları sürüyor.



Boyabat ilçesinin 45 haneli Aşağı Seyricek köyünde çıkan ve 31 evin kullanılamaz hale geldiği yangınla ilgili savcılıkça soruşturma başlatıldı.


Dün akşam saatlerinde başlayan ve gece saatlerinde kontrol altına alınabilen yangının ardından söndürme ekiplerinin soğutma çalışmaları sürüyor.


Köydeki 31 hanenin tamamen yanarak kullanılamaz hale geldiği olaya ilişkin, Boyabat Cumhuriyet Savcılığınca soruşturma başlatıldığı, köy muhtarı Celal Yaman ve bazı ilgililerin ifadelerine başvurulduğu öğrenildi. Boyabat Jandarma Komutanlığı olay yeri araştırma ekipleri de köyde incelemelerini sürdürüyor.


Yangın sırasında boş olan 27 evin sahiplerinden şehir dışında yaşayanlardan bazılarının da yangın haberinin ardından köye geldiği öğrenildi.



Aşağı ve Yukarı Seyricek Köyleri Derneği Başkanı İsa Oruç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yolun bozuk olması nedeniyle köye itfaiye ekiplerinin geç ulaştığını belirterek, "Kurtarma sınırlı kalmış. Artık büyüklerimiz bize ne gibi yardımlarda bulunacaksa yardımlarını bekliyoruz" dedi.


Muhtar Celal Yaman ise yangının ardından köyde elektrik ve suların kesildiğini belirterek, "Bu durumun bir an önce giderilmesini istiyoruz. Evsiz kalan vatandaşlarımız için de çözüm bulunacağı umudundayım" diye konuştu.


Öte yandan, köye getirilen iş makinesinin enkaz kaldırma çalışmalarına başladığı gözlendi. Söndürme çalışmaları sürmesine karşın bazı evlerden alev ve duman çıktığı görülüyor.



Boyabat ilçe merkezine yaklaşık 45 kilometre uzaklıktaki Aşağı Seyricek köyünde dün akşam saatlerinde, boş olduğu belirtilen İbrahim Kaymaz'a ait evde yangın çıkmış, elektrik tesisatındaki arızadan çıktığı tahmin edilen yangın kısa sürede büyüyerek köydeki diğer evlere sıçramıştı. İhbarı alan Boyabat ve Kargı itfaiye ekipleri ile Boyabat Orman İşletmesi ekipleri köye hareket etmiş, yaklaşık 1,5 saatte köye ulaşabilen ekipler yangını gece saatlerinde güçlükle kontrol altına alabilmişti. Kullanılamaz hale gelen 31 evin 27'sinde kimsenin yaşamadığı bildirilmişti.


Anadolu Haber Ajansı 


Geri Dön