25 / 04 / 2024

sinop haberleri

sinop haberleri

Boyabat ilçesinin 45 haneli Aşağı Seyricek köyünde çıkan ve 31 evin kullanılamaz hale geldi.Dün akşam saatlerinde başlayan ve gece saatlerinde kontrol altına alınabilen yangının ardından söndürme ekiplerinin soğutma çalışmaları sürüyor.

Yavuz Selim Köşger: Sinop gelecek yıllarda büyük yatırımlara ev sahipliği yapacak!

Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, "Önümüzdeki 10 yıl Sinop için oldukça önemli. Büyük bir değişim bekleniyor. Özel sektörün de nükleere yönelik teknoloji yoğunluklu yatırımlara başlaması lazım" dedi.

Güney akım açık deniz doğal gaz boru hattı için toplantı düzenlenecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Güney akım açık deniz doğal gaz boru hattı projesi için halkın katkı ve görüşlerini almak üzere Sinop'ta halkın katılımı toplantısı düzenlenecek...

Sinop’un hal binası kentin gelişimine hizmet edecek!

Sinopale Uluslararası Sinop Bienali önerisiyle Sinop’un kent belleğinde önemli bir yer tutan eski hal binasında, kentin gelişimine hizmet eden ılması yönünde Sinop Belediye Başkanlığı tarafından çalışma başlatıldı.

Sinop Belediyesi'ne devredilen tarihi ev kültür merkezine dönüşecek!

Geçen yıllarda emekli öğretmen Ayşe Semra Genç tarafından annesine ait Kuruçeşme Sokak’ta bulunan tarihi ahşap ev, annesinin adı ile yaşatılarak kültür merkezi yapımı koşulu ile Sinop Belediyesi’ne devredilmişti.

Yaşam endeksine göre en mutlu il Sinop oldu!

Yaşam endeksinde Isparta ilk sırada yer aldı. Gelir ve servette İstanbul birinciyken, yaşamından en memnun il Sinop oldu. İlk defa yayımlanan illerde yaşam endeksiyle bireylerin ve hane halklarının yaşam koşulları ortaya koyuldu.

Sinop arsa yatırımında hareketli günler yaşıyor!

Sinop'ta nükleer santral kurulmasına yönelik yatırımların açıklanmasının ardından kentte arsa satışları arttı, fiyatlar yükseldi.

Sinop Nükleer Santrali için şirket kuruldu!

Japonya Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakanlığı'ndan alınan bilgiye göre, Japonya’nın, Türkiye ve Fransa ile inşa edeceği Sinop Nükleer Santrali için gereken “off-shore” şirketi resmen kuruldu.

Sinop Erfelek Devlet Hastanesi'nin dış cephesi yenilendi!

Sinop’un Erfelek İlçe Devlet Hastanesi ana binasının dış cephesi genel bakım, boya, ve revizyon çalışmaları tamamlanarak modern bir görünüme kavuştu.

Emlakkulisi.com editörü Merve Sinop, Tarık Üzgün ile nişanlandı!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut sitesi www.emlakkulisi.com'un editörlerinden Merve Sinop, Tarık Üzgün ile dün nişanlandı. Nişan töreni Esenler'de gerçekleşti.

Sinop Boyabat'taki tarihi konaklar restore ediliyor!

Sinop’un Boyabat ilçesindeki tarihi konaklar restore edilerek turizme kazandırılıyor. Boyabat’ı turizme kazandırma çalışmaları kapsamında yapılan restorasyonlarla daha önceden ilçe merkezinde birçok konağın yapımı gerçekleşmişti.

Sinop nükleer santraline, Japonlar'dan ret!

Sinop’ta kurulması planlanan ikinci Nükleer Güç Santrali’ni yapacak Japon Konsorsiyumu, yerli üretici için kendilerine gönderilen 300 firmanın bilgilerini eksik görüp iade etti.

Sinop Belediyesi parklarda yenileme çalışması yapıyor!

Sinop Gazi Caddesi üzerinde yer alan ve yıllardır vatandaşların yaşam alanı olarak hizmet veren ve artık yıllara yenik düşerek işlevini yitiren Atatürk Parkı yer döşemeleri yenilenme çalışmaları hızla sürüyor.

Sinop'ta apartmanın istinat duvarı çöktü!

Sinop'ta bir apartmanın yapımı süren istinat duvarı çöktü. Olay, dün Ada Mahallesinde meydana geldi. İstinat duvarı için inşaata kurulan iskele kaydı..

Sinop Melia Kasım Oteli'nin inşaatı durduruldu!

Sinop'un merkezine gidenler ilin tek dört yıldızlı oteli Melia Kasım Oteli'nde başlayan tadilat çalışmaları durduruldu. 2016 yılının başından itibaren otelle ilgili sıkıntıların çözüm noktasına gelebileceği belirtiliyor.

Eylül ayında inşaat ve finans haberleri dikkat çekti!

Eylül ayında ekonomi haberleri arasında ikinci sırada yer alan finans sektöründe ise 9 bini aşkın haber yayınlandı.

sinop haberleri Haberi

sinop haberleri

Boyabat ilçesinin 45 haneli Aşağı Seyricek köyünde çıkan ve 31 evin kullanılamaz hale geldiği yangınla ilgili savcılıkça soruşturma başlatıldı.


Dün akşam saatlerinde başlayan ve gece saatlerinde kontrol altına alınabilen yangının ardından söndürme ekiplerinin soğutma çalışmaları sürüyor.


Köydeki 31 hanenin tamamen yanarak kullanılamaz hale geldiği olaya ilişkin, Boyabat Cumhuriyet Savcılığınca soruşturma başlatıldığı, köy muhtarı Celal Yaman ve bazı ilgililerin ifadelerine başvurulduğu öğrenildi. Boyabat Jandarma Komutanlığı olay yeri araştırma ekipleri de köyde incelemelerini sürdürüyor.


Yangın sırasında boş olan 27 evin sahiplerinden şehir dışında yaşayanlardan bazılarının da yangın haberinin ardından köye geldiği öğrenildi.



Aşağı ve Yukarı Seyricek Köyleri Derneği Başkanı İsa Oruç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yolun bozuk olması nedeniyle köye itfaiye ekiplerinin geç ulaştığını belirterek, "Kurtarma sınırlı kalmış. Artık büyüklerimiz bize ne gibi yardımlarda bulunacaksa...