24 / 04 / 2024

Sinpaş Finans mahallesindeki projesini rafa kaldırdı

Sinpaş Finans mahallesindeki projesini rafa kaldırdı

Sinpaş İstanbul Ümraniye'de Finans Mahallesi'nde yaklaşık 29 bin metrekare üzerindeki arsa üzerinde kat karşılığı hasılat paylaşımı konusunda yaptığı sözleşmenin taraflarca karşılıklı feshedildiğini açıkladı.



Sinpaş İstanbul Ümraniye'de Finans mahallesinde yaklaşık 23 dönüm üzerinde kat karşılığı inşaat sözleşmesini iptal ettiğini kamuoyu aydınlatma platformuna yaptığı açıklama ise duyurdu. Sinpaş'dan yapılan açıklamada, şirketin bugün yaptığı yönetim kurulu toplantısında, geçtiğimiz yıl 16.04.2021 tarihinde alınan yönetim kurulu kararı neticesinde, İstanbul İli, Ümraniye İlçesi, Finanskent Mahallesi, 2432 ada, 11 parselde kayıtlı olan 22.965,43 m2 alanlı arsa için Anadolu Sinerji İnşaat Taahhüt ve Ticaret A.Ş. ile yapılan "Düzenlenme Şeklinde Arsa Payı Karşılığı İnşaat ve Hasılat Paylaşım Sözleşmesi" nin karşılıklı mutabık kalınarak feshedilmesine karar verildiği bildirildi.

Sinpaş daha önce yapılacak projeyi, "Şirketimiz'e ait, İstanbul Ümraniye'de, Finanskent Mahallesi, 2432 ada, 11 parselde kayıtlı olan 22.965,43 m2 alanlı arsa için Anadolu Sinerji İnşaat Taahhüt ve Ticaret A.Ş. ile "Düzenlenme Şeklinde Arsa Payı Karşılığı İnşaat ve Hasılat Paylaşım Sözleşmesi" imzalanmıştır" açıklamasında bulunmuştu. Şirket yaptığı açıklamada, sözleşme uyarınca Anadolu Sinerji firmasının arsa üzerinde her türlü giderleri kendisi tarafından karşılanmak üzere bağımsız bölümler inşa edip üçüncü kişilere satacağını ve satıştan elde edilen gelirin yüzde 51'inin arsa bedeli olarak Sinpaş'a ödeneceğini duyurmuştu. 


Geri Dön