19 / 04 / 2024

Sinpaş GYO, Azer Ziraat Gıda'yı 7.6 milyon TL'ye satın aldı!

Sinpaş GYO, Azer Ziraat Gıda'yı 7.6 milyon TL'ye satın aldı!

Sinpaş GYO, Azer Ziraat Gıda ve Hayvancılık A.Ş. unvanlı şirketin paylarının tamamını nominal değeri olan 7 milyon 650 bin TL bedelle devraldı.



Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) finansal duran varlık edinimi hakkında açıklama yaptı. 

Sinpaş GYO'nun İstanbul İli Beykoz İlçesi Anadolu Hisarı Mahallesi'nde yer alan 37 ada 76 parsel no.lu arsanın alımı sırasında ve sonrasında imzalamış olduğu sözleşme ve ek protokollerden kaynaklanan haklarını teminat altına almak amacıyla 7.650.000 TL ödenmiş sermayeli Azer Ziraat Gıda ve Hayvancılık A.Ş. unvanlı şirketin paylarının tamamını nominal değeri olan 7.650.000 TL bedelle devraldı. Bahse konu sözleşme ve ek protokollerdeki borç ve yükümlülüklerin 6 Ağustos 2023 tarihine kadar tam olarak ifa edilmesi halinde, Azer Ziraat Gıda ve Hayvancılık A.Ş.'nin paylarını geri alması konusunda karşı tarafa vefa hakkı verilmiştir.

Azer Ziraat Gıda ve Hayvancılık A.Ş. Tekirdağ İli, Çorlu İlçesi, Seymen Mahallesinde yer alan 20 Ada,5 no.lu parselde yer alan arsanın maliki olup, başka kayda değer bir varlık veya yükümlülüğü bulunmuyor. Bahse konu arsanın değeri Lotus Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş. tarafından hazırlanan 30.07.2021 tarih ve 2021-880 sayılı ekspertiz raporunda 14.150.000 TL olarak takdir edildi. Öte yandan Azer Ziraat Gıda ve Hayvancılık A.Ş. için ayrıca bir şirket değerleme raporu hazırlanmasına da başlanmış olup, tamamlandığında ayrıca duyuru yapılacaktır.

Sinpaş GYO'nun KAP açıklaması:
Şirketimiz İstanbul İli Beykoz İlçesi Anadolu Hisarı Mahallesi'nde yer alan 37 ada 76 parsel no.lu arsanın alımı sırasında ve sonrasında imzalamış olduğu sözleşme ve ek protokollerden kaynaklanan haklarını teminat altına almak amacıyla 7.650.000 TL ödenmiş sermayeli Azer Ziraat Gıda ve Hayvancılık A.Ş. unvanlı şirketin paylarının tamamını nominal değeri olan 7.650.000 TL bedelle devralmıştır. Şirketimiz işbu devir alma nedeniyle herhangi bir ödeme yapmayacak, devir bedeli bahse konu sözleşme ve ek protokoller uyarınca karşı tarafın Şirketimize olan borç ve yükümlülüklerine mahsup edilecektir. Öte yandan bahse konu sözleşme ve ek protokollerdeki borç ve yükümlülüklerin 06.08.2023 tarihine kadar tam olarak ifa edilmesi halinde, Azer Ziraat Gıda ve Hayvancılık A.Ş.'nin paylarını geri alması konusunda karşı tarafa vefa hakkı verilmiştir.

Azer Ziraat Gıda ve Hayvancılık A.Ş. Tekirdağ İli, Çorlu İlçesi, Seymen Mahallesinde yer alan 20 Ada,5 no.lu parselde yer alan arsanın maliki olup, başka kayda değer bir varlık veya yükümlülüğü bulunmamaktadır. Bahse konu arsanın değeri Lotus Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş. tarafından hazırlanan 30.07.2021 tarih ve 2021-880 sayılı ekspertiz raporunda 14.150.000 TL olarak takdir edilmiştir. Öte yandan Azer Ziraat Gıda ve Hayvancılık A.Ş. için ayrıca bir şirket değerleme raporu hazırlanmasına da başlanmış olup, tamamlandığında ayrıca duyuru yapılacaktır.


Geri Dön