19 / 04 / 2024

Sinpaş GYO Yönetim Kurulu Bağımsız Üye adayları belli oldu!

Sinpaş GYO Yönetim Kurulu Bağımsız Üye adayları belli oldu!

Sinpaş GYO Yönetim Kurulu Bağımsız Üye adayları hakkında açıklama yaptı...



Sinpaş GYO tarafında yapılan açıklama şu şekilde;


Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yönetim Kurulu şirket merkez adresinde toplanarak; Sermaye Piyasası mevzuatının öngördüğü bağımsızlıkla ilgili esaslara uygun olarak B Grubu pay sahiplerinin çoğunlukla aday gösterdiği ve Kurumsal Yönetim Komitesi tarafından Yönetim Kurulu'nun onayına sunulan Prof. Dr. Nazım EKREN ve Osman Akyüz'den oluşan 2 kişilik bağımsız yönetim kurulu aday listesinin 1 yıl süre ile görev yapmak üzere kabul edilerek Genel Kurul İlanı ile birlikte kamuya açıklanmasına ve Genel Kurul onayına sunulmasına, oybirliği ile karar vermiştir.


Bağımsız Yönetim Kurulu Üye Adayları Özgeçmiş ve Bilgilendirme

 

Prof. Dr. Nazım EKREN


04.12.1956 İstanbul doğumlu Nazım EKREN, 1979 yılında Bursa İTİA İktisat Fakültesi İktisat Bölümü'nden mezun oldu. Aynı bölümde asistan olarak göreve başladı. 

"Uluslararası Bankacılık ve Türkiye Örneği" konulu Doktora tezini 1985 yılında Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde tamamladı. 1989 yılında iktisat teorisi dalında YÖK tarafından doçentliğe yükseltildi. Aynı yıl Marmara Üniversitesi İİBF'nde Doçent kadrosuna atandı. 1994 yılında "Spor Ekonomisi" konulu çalışmasıyla Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu, Spor Yönetim Bilimleri Anabilim dalında profesör kadrosuna atandı. 1995 yılında da "Bankacılık" alanındaki çalışmasıyla Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü bankacılık anabilim dalında Profesör kadrosuna atandı. 2011 yılında İstanbul Ticaret Üniversitesi, Ticari Bilimler Fakültesi, Ekonomi Bölümünde profesör kadrosuna atandı. 1987-1997 tarihleri arasında Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü'de anabilim dalı başkanlığı, müdür yardımcılığı ve Müdürlük yaptı. Marmara Üniversitesinde, kamu ve vakıf üniversitelerinde öğretim üyesi olarak dersler verdi, lisansüstü tezler yönetti, jüri üyeliği yaptı. 1989-90 yıllarında The British Council bursu ile Manchester Business School, International Center for Banking and Financial Services'de research fellow olarak, "The Integration of Turkish Banking to the Global Banking System" konulu projeyi tamamladı. 1997 yılında, kısa dönem T.Vakıflar Bankası Genel Müdürü görevinde bulundu.

22. ve 23. dönemlerde İstanbul Milletvekili seçilen Ekren, TBMM' de Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliği yaptı. AK Parti'de Ekonomik İşlerden sorumlu Genel Başkan yardımcılığı görevinde bulundu. 60. Cumhuriyet Hükümetinde ekonomik koordinasyonundan sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı olarak görev yaptı. 

2011 yılından itibaren İstanbul Ticaret Üniversitesi rektörüdür.

Uygulamalı ekonomi, ekonomi politik, bankacılık ve finans alanlarında eğitim, öğretim ve yönetim danışmanı, yöneticisi olan Ekren, yeminli mali müşavir ve derecelendirme uzmanıdır.



Osman Akyüz


1954 yılında Trabzon'da doğan Osman Akyüz, 1977 yılında  Ankara  Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat ve Maliye Bölümü'nden mezun olmuştur. 


1983 yılına kadar Maliye Bakanlığı'nda Hesap Uzmanlığı görevini yürütmüş, bu tarihten 1985 yılına kadar STFA İnşaat'ın Mali Danışmanlığını yapmıştır. 1985 yılından itibaren Albaraka Türk Katılım Bankası A.Ş.'de çeşitli yönetim kademelerinde yer alan Osman Akyüz, 1996 yılı başında kurumun Genel Müdürlük görevini yürütmeye başlamış ve 2002 yılında emekli olmuştur.  Osman Akyüz, kuruluşundan bu yana geçmiş 5 hesap dönemi süresince Sinpaş GYO'da Yönetim Kurulu Üyesi olarak görevini sürdürmektedir.


Osman Akyüz, mevcut durumda Sinpaş Gayimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. Bağımsız Yönetim Kurulu üyesi olmasının yanısıra İMKB Yönetim Kurulu Üyesi; Albaraka Türk Katılım Bankası A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi; Türkiye Katılım Bankaları Birliği Genel Sekreteri; İstanbul Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Başkanı; İstanbul Ticaret Odası Meclis Üyesi; Formula Yatırım A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi (Ticaret Odasını Temsilen); Bereket Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı'dır


Geri Dön