26 / 04 / 2024

Sinpaş Yapı'dan 3 milyar liralık 'dönüşüm' hamlesi!

Sinpaş Yapı'dan 3 milyar liralık 'dönüşüm' hamlesi!

Sinpaş Yapı, İstanbul’un kentsel dönüşümünde aktif rol oynamak için kolları sıvadı. Sefa Çelik, "4 bin hane sahibiyle aktif görüşme halindeyiz. Bu işe iddialı giriyoruz” diye konuştu...



Sinpaş Yapı, İstanbul’un kentsel dönüşümünde aktif rol oynamak için kolları sıvadı. Sefa Çelik, "4 bin hane sahibiyle aktif görüşme halindeyiz. Bu işe iddialı giriyoruz” diye konuştu.



Sinpaş Grubu şirketlerinden Sinpaş Yapı, İstanbul’daki kentsel dönüşüşüm hareketine kayıtsız kalmadı. Sinpaş Yapı Yönetim Kurulu Üyesi ve Servet GYO Genel Müdürü Mahmut Sefa Çelik, sağlam bir ekiple kentsel dönüşüme iddialı giriş yapacaklarını belirterek, 2-2.5 yıllık çalışma sonunda geldikleri noktayı şöyle anlattı: Şu anda 5 ayrı lokasyon için 4 bin hane sahibiyle aktif görüşme halindeyiz. Acıbadem, Üsküdar, Çakmak, Yeni Sahra ve Fikirtepe ilgilendiğimiz bölgeler. Orta vadede kentsel dönüşüme yapacağımız yatırımın 3 milyar lirayı aşacağını tahmin ediyoruz.”  


DENİZLİ’YE 3 BİN KONUT 


Başladıkları bir diğer projenin de Denizli’de olduğu bilgisini veren Çelik, Denizli’de yapılmamış büyüklükte bir karma projeye imza atacaklarını ifade etti. Çelik, “3 bin konut, bir alışveriş merkezi, temalı çocuk oyun alanından oluşacak projenin içinde bir de köylünün meyve sebzesini satabileceği organik pazar yeri olacak” dedi. Kentsel dönüşümün işleyişiyle ilgili eleştirilerini de dile getiren Çelik, “Bu format ancak Bağdat Caddesi’ni dönüştürüyor. Cadde bir şantiyeye döndü. Ancak asıl Sultanbeyli gibi yerlerin dönüştürülmesi gerek” dedi.



Şenay Büyükköşdere/ Akşam 


Geri Dön