26 / 04 / 2024

Hakkari'ye 2.3 milyar liralık yatırım!

Hakkari'ye 2.3 milyar liralık yatırım!

Hakkari'ye 2.3 milyar liralık yatırım yapıldığını söyleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Hakkari'nin her tarafı imarla buluştu" dedi.



 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hakkari Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Hakkari 6. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı açıklamada bu ülkenin hedeflerine, umutlarına, yarınlarına dolu dizgin gittiğini açıkladı.

 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, "Birliğimizi parçalamaya çalıştılar ama en önemlisi zihnimizi parçalamaya duygularımızı parçalamaya çalıştılar."  ifadesini kullanan Soylu, sözlerine şöyle devam etti:

 

"Önümüzdeki süreçte en önemli dayanağımız budur. Birliğimize ülkemizin gelişmesine, bu bölgede Hakkari'den Şırnak'a kadar, Ağrı'dan Ardahan'a kadar, Erzurum'dan İzmir'e, Antalya'ya kadar, her yerin gelişmesine ve huzurun hep birlikte olduğu bir Türkiye'ye adım atacağız. Bilmenizi istiyorum, huzurumuzu yükseltmeye daha yeni başladık. Cizre'de Yüksekova'da Şemdinli'de, Çukurca'da gecenin saat 11, 12'sine kadar insanlarımız huzur içerisindeler. Esnafın dükkanları cıvıl cıvıl, alışverişleri yükseliyor. Mardin'de Van'da geçen senenin iki katı kadar turist bu bölgeye geliyor. Huzurumuz yükseliyor, çocuklarımız yarına daha güvenle bakıyor."  

Bakan Süleyman Soylu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

- "2.3 milyar liralık yatırım yapıldı"

İçişleri Bakanı Soylu, görevlendirme yapılan belediyelerin yürüttüğü çalışmalara ilişkin de açıklamalar yaptı. Soylu, "Bizim terör sebebiyle bir şekilde görevden aldığımız ve kayyumlarımızı göreve getirdiğimiz belediyelerde 2,3 milyar liralık yatırım yapıldı. Yollar, asfaltlar, çocuk parkları, su, isale hatları, kanalizasyonlar, altyapı, üstyapı, spor kompleksleri, sahalar, yeşil alanlar, her taraf imarla buluştu." açıklamasını yaptı.

 


 


Geri Dön