25 / 04 / 2024

Ege Yapı 2,5 milyar liralık yatırım hedefliyor!

Ege Yapı 2,5 milyar liralık yatırım hedefliyor!

Ege Yapı, önümüzdeki beş yıl zarfında belirlediği 2,5 milyar liralık yatırım hedefi doğrultusunda 2020'de yeni projelere başlayacak.



Marka olarak artık konsept ve ünite sayısı bakımından daha butik, tasarım ve konforun öne çıktığı yaşam alanları tasarlıyoruz” diyor Ege Yapı’nın Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, “Dolayısıyla doğru lokasyon ve fiyatlandırma politikasıyla tüm ihtiyaçları bir araya toplayan sosyal yaşam merkezleri inşa ediyoruz.” Bu konseptin yerli ve yabancı müşteriler nezdinde çok önemli olduğunu vurguluyor. Forbes'te yer alan habere göre, ayrıca Kabadayı’ya göre rekabette öne çıkan bir diğer başlık, inovasyon ve teknolojinin kullanımı. “Üretimde teknolojinin kullanımı her geçen gün artıyor, gayrimenkul teknolojileri konusunda büyük bir atılım var” diyor ve ekliyor: “Gayrimenkulde dönüşüm dijitalleşmeyle olacak. Proptech (gayrimenkul teknolojisi) alanında yatırım planlarımız var, bu doğrultuda fırsatları araştırıyoruz.”

Ege Yapı, 13 yılda 1,3 milyon metrekarelik proje tamamladı, 3,5-4 milyar lira arasında değer yarattı. 2019’da gelirlerini yüzde 10 artıran, 2020 sonunda da 450 milyon liranın üzerinde ciro hedefleyen Ege Yapı, Kabadayı’nın 2017’de belirlediği 2,5 milyar liralık yatırım hedefi doğrultusunda çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Şirketin 2020 ajandasında satışı devam eden Cer İstanbul, Çamlı-yaka Konakları, Kordon İstanbul’un yanı sıra Ataşehir’de-ki kentsel dönüşüm projelerinin ve Maslak Square’ın tamamlanması var. Ayrıca İzmir, Alsancak’ta ve İstanbul’un Beyoğlu ile Çekmeköy ilçelerinde yeni projelere başlanacak. Kabadayı’nın beş yıllık hedefleri arasında proje teslimleri, lansman planlamaları ve yeni yatırım fırsatlarını değerlendirerek büyümek var.

2019’da yabancılara konut satışı bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 80 arttı ve 13 milyar dolarlık doğrudan yabancı yatırımın yaklaşık 6 milyar doları gayrimenkul alanında oldu. 45 yaşındaki İTÜ mezunu inşaat mühendisine göre 2020’de de doğrudan yabancı yatırımın yaklaşık yüzde 50’si gayrimenkule olacak. Kabadayı, özellikle Uzakdoğu’dan Türkiye’ye yönelen konut talebine dikkat çekiyor.

Kabadayı, 2020’de inşaat sektörünün yüzde 4-5 büyümesini öngörüyor. Dolayısıyla Kabadayı’ya göre mali yapısı güçlü, doğru lokasyonda proje geliştiren firmaların büyümeye ve yatırım yapmaya devam etmesi kaçınılmaz. Kentsel dönüşümün her geçen yıl daha da önem kazandığını söyleyen Kabadayı’ya göre bu alanda teşviklerin artırılması ve süreci tıkayan problemlerin çözülmesi gerekiyor. “Faizlerdeki düşüş devam etmeli ve güçlü bir kur politikası izlenerek yapı maliyetlerinin düşürülmesi amaçlanmak ki arz-talep dengesi korunabilsin” diyor ve ekliyor: “Ayrıca yılsonunda bitecek mevcut KDV indirimi ve tapu alım-satım işlemlerindeki oranlarda yapılan indirimlerin devamı sektörün büyüme ivmesini koruması için önem arz ediyor.”

Tüm bu gelişmeler doğrultusunda gayrimenkulün tekrar birinci yatırım aracı olacağına inancı tam. Kabadayı “Düşen konut kredi faizleri ile artan talep artışı hem mevcut stoğun erimesine hem de yeni yatırımların başlamasına neden olacak” diyor.

 

Ege Yapı yeni projelere hazırlanıyor!


Geri Dön