26 / 04 / 2024

Van'a 1,5 milyar liralık yatırım yapıldı!

Van'a 1,5 milyar liralık yatırım yapıldı!

Beşyol Meydanı'ndaki toplu açılış töreninde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, deprem sonrası yeniden inşa ettikleri Van'a 2 günde 1,5 milyar liralık yatırımı kazandırmış olacaklarını söyledi...




Beşyol Meydanı'ndaki toplu açılış töreninde konuşan Erdoğan, sözlerine Pakistan Pencap Eyaleti Başbakanı Şahbaz Şerif'e özellikle Van depreminde gösterdikleri ilgi ve alaka nedeniyle şükranlarını ifade ederek başladı. Erdoğan, Pakistan Başbakanı Navaz Şerif'e de selamlarını iletti.


Van'ın tüm ilçelerini de selamlayan Erdoğan, Van depreminin ikinci yılında hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarına ve tüm Türkiye'ye başsağlığı diledi. Erdoğan, "Rabbim bizlere bir daha böyle büyük afet yaşatmasın" diye dua etti.


Geçen yıl depremin yıl dönümünde Van'a geldiklerini, yeniden imar sürecinde inşa ettikleri hizmetleri, yatırımları, konutları teslim ettiklerini anımsatan Erdoğan, bugün de toplu açılış töreniyle Van'a kazandırdıkları hizmetlerin açılışını gerçekleştireceklerini belirtti.


Erdoğan, İlkokul, ilköğretim okulu, imam Hatip liseleri, ticaret meslek liseleri ve endüstri meslek lisesi, yüzme havuzları, yurtlar, sağlık Ocakları, 112 istasyonları, aile sağlığı merkezleri, bölünmüş yollar ile çeşitli altyapı yatırımların yanında TOKİ'nin 267 milyon liralık yatırımla 6 ayrı bölgede tamamladığı 2 bin 644 konutu bugün hizmete alacaklarını söyledi.


Yarın Erciş'te yapacakları açılışla depremin ardından  TOKİ  marifetiyle Van'da inşa ettikleri toplu konutların sayısının 18 bin 628'e ulaştığını belirten Erdoğan, "Biz ne söz vermiştik, 17 bin 489. Bu rakamı aşmış bulunuyoruz" dedi.


Diğer yatırımlar hakkında da bilgi veren Erdoğan, bunların arasında pek çok fabrikanın yanında 100 milyon liralık yatırım bedeli olan 2 otel ve 127 milyon liralık yatırım olan Edremit Aşkale Çimento Fabrikası yeni üretim hattının da yer aldığını söyledi.


Erdoğan, yarın Özalp'te yatırım bedeli 15 milyon lira olan 22 ayrı eserin, ardından Erciş’te yatırım bedeli 72 milyon lira olan 15 ayrı eserin toplu açılış törenini gerçekleştireceklerini belirterek, "Böylece 2 günde Van'a küsuratını söylemiyorum, 1,5 milyar liralık, eski parayla 1,5 katrilyon liralık yatırımı kazandırmış olacağız" diye konuştu.


Eserlerin Van'a ve ilçelerine hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, bu eserlerin Van'a kazandırılmasında emeği geçen bakanları, bakanlıkları, kuruluşları, özel sektörü, hayırseverleri tebrik etti.



Geri Dön