26 / 04 / 2024

Şirketler en çok hangi alanlarda eleman arıyor? İşte en çok tercih edilen meslekler!

Şirketler en çok hangi alanlarda eleman arıyor? İşte en çok tercih edilen meslekler!

Deprem felaketleri ve seçim belirsizliği nedeniyle işe alımları askıya alan şirketler yeniden eleman arayışlarını hızlandırdı. Çalışanlar ağırlıklı uzaktan çalışmayı veya hibrit çalışmayı tercih ederken, işe alımlarda belirli sektörler ön plana çıkıyor. Detayları haberimizde…



Şubat ayında yaşadığımız Kahramanmaraş merkezli deprem felaketleri nedeniyle işe alım taleplerini erteleyen şirketlerin önümüzdeki aylarda yeniden eleman arayışlarını hızlandırması bekleniyor. Fenix İnsan Kaynakları Kurucusu Ülker Piri, haziran ayı itibarıyla işe alım süreçlerinde yaşanan beklemelerin biteceğini belirtirken, uzaktan ve hibrit çalışmaya olan talebin de giderek artacağını öngörüyor.

Şirketler en çok hangi alanlarda eleman arıyor? İşte en çok tercih edilen meslekler!

6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketleri ve ardından gelen seçim belirsizliği nedeniyle şirketlerin büyük çoğunluğu işe alım süreçlerini yavaşlatmıştı. Şirketler pek çok pozisyon için açılan iş başvurularını beklemeye alırken, seçim belirsizliğinin ortadan kalkmasıyla yeniden işe alım süreçlerinin hızlanması bekleniyor.

Her yıl yaz döneminde işlerin doğal akışıyla birlikte insan kaynağı ihtiyacının da azaldığını söyleyen Ülker Piri, bu nedenle işe alımların diğer aylar ile karşılaştırıldığı zaman daha az olduğuna dikkat çekti. Ancak bu yaz aylarında bu konuda önemli bir değişim yaşanacağını öngören Piri, 2023 yılının başından beri işe alım planlarını hayata geçiremeyen insan kaynakları profesyonellerinin, yaz dönemini bu anlamda verimli geçirmeyi planladığını dile getirdi.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön