20 / 04 / 2024

Şırnak Havaalanı bitme aşamasına geldi!

Şırnak Havaalanı bitme aşamasına geldi!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım özel uçakla yapımı devam Şırnak Havaalanı'na ilk inişi gerçekleştirdi...





 Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, beraberinde Devlet Hava Meydanları İşletmeleri Genel Müdürü Orhan Birdal, Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan ve Altyapı Yatırımlar Genel Müdürü Metin Tahan ile 2 ay sonra hizmete girecek Şırnak Havaalanı'na özel uçakla ilk inişi gerçekleştirdi. 


Havaalanında incelemelerde bulunan Bakan Yıldırım, Vali Vahdettin Özkan'dan yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.  Bakan Yıldırım ve beraberindekiler daha sonra yapımı süren Şırnak-Cizre karayolunda incelemelerde bulunmak üzere havaalanından ayrıldı. 

 

 Bakan Yıldırım, gazetecilere yaptığı açıklamada, Şırnak Havaalanı'nın bitme aşamasına geldiğini belirterek, ilk deneme uçuşunun kendilerini taşıyan uçakla yapıldığını söyledi. 


     İki yıl önce havaalanının temelinin atıldığını anımsatan Bakan Yıldırım, şöyle konuştu: 

     "Bir iki ay içinde inşallah Şırnak'ın da havaalanı olacak. Şırnak hem İstanbul'a, Ankara'ya, hem de dünyanın her yerine daha yakın olacak.


AA


Geri Dön