19 / 04 / 2024

Şırnak Silopi'de yakılan okulların yerine yenileri yapılıyor!

Şırnak Silopi'de yakılan okulların yerine yenileri yapılıyor!

Şırnak'ın Silopi ilçesinde PKK'lı teröristler tarafından yakılan okulların yerine yenileri yapılıyor. Okulların yeni eğitim yılına yetişmesi için çalışmalar aşırı sıcaklara rağmen sürüyor.




Şırnak'ın Silopi ilçesinde PKK'lı teröristler tarafından yakılan okulların yerine yenileri yapılıyor. Okulların yeni eğitim yılına yetişmesi için çalışmalar aşırı sıcaklara  rağmen sürüyor.

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Dayanan, Ofis Mahallesi'nde yapımı  devam eden okullarda incelemelerde bulundu. Dayanan, Kaymakamlığın verdiği  destekle ilçede yeni okulların onayını aldıklarını ve hızlı bir şekilde ihale  edildikten sonra inşaatlara başlandığını söyledi.

 

Okulların en kısa zamanda eğitime hazır olacağını bildiren Dayanan,  ilçede eğitim kurumları adına sıkıntı yaşamayacaklarını belirtti.

 

"İlçede yaşanan olaylar sırasında teröristlerin yakıp zarar verdiği  okulların bazıları onarıldı, bazılarının yerine yenileri yapıldı." diyen Dayanan,  teröristlerce yakılan 4 okulun İlçe Emniyet Müdürlüğüne devredildiğini, bunların  yerine yenilerinin inşa edildiğini kaydetti.

 

Teröristler tarafından zarar verilen 17 okulunun ise onarıldığını  ifade eden Dayanan, şu bilgileri verdi:

 

"İlçede 2 okulun yapılması için onay çıktı. İlçemizde okul inşaatları  devam ediyor. Ofis Mahallesi'nde 32 derslikli lise ve 200 kişilik öğrenci yurdu  inşaat halinde, yine aynı şekilde Şehit Harun Boy Mahallesi'nde 24 derslikli orta  öğretim okulu, gümrük lojmanlarında 24 derslikli orta öğretim okul inşaatları  sürüyor. Bu okullar dışında Kaymakamlık tarafından bakanlığa sunulan okullarımız  var. Şu an sınıf başına düşen öğrenci sayımız 42. Okulların faaliyete girmesiyle  bu sayının 30 olmasını bekliyoruz. Bu kapsamda emeği geçen Milli Eğitim  Bakanlığımıza ve Kaymakamlığımıza çok teşekkür ediyoruz."



AA



Haber Sözcü'de şu şekilde yer aldı...




Şırnak'ın Silopi ilçesinde, terör örgütü PKK mensupları tarafından yakılan okulların yerine yenilerinin yapılması için çalışmalara başlandı. Çalışmalar, okulların yeni eğitim ve öğretim sezonuna yetiştirilmesi için aralıksız sürüyor.

Terör örgütü PKK militanlarınca, Silopi'de sokağa çıkma yasağı ilan edildiği tarihler arasında toplam 21 okula zarar verilmişti. Bu okullardan 17'si onarılırken, yakılan 4 okul da emniyete devredilmişti. İlçede, yakılan okulların yerine yenilerinin yapılması için çalışmalara başlandı. Okulların yeni eğitim ve öğretim sezonuna yetiştirilmesinin planlandığı kaydedildi.


Silopi İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Dayanan, kaymakamlığın verdiği destek sayesinde ilçede yeni okulların onayını aldıklarını belirterek, hızlı bir şekilde ihale edildikten sonra inşaatlara başlandığını söyledi. Okulların en kısa zamanda eğitime hazır olacağını ifade eden Dayanan, ilçede eğitim kurumları adına sıkıntı yaşanmayacağını belirtti.


Dayanan, “Şuanda Ofis Mahallesi'nde 32 derslikli lise ve 200 kişilik öğrenci yurdu, Şehit Harun Boy Mahallesi'nde 24 derslikli orta öğretim okulu ve Gümrük Lojmanları'nda 24 derslikli orta öğretim okulunun inşaatları devam ediyor. Bu okular haricinde Kaymakamlık tarafından bakanlığa sunulan okullarımız var. İnşallah bunların da inşası ile eğitim kurumları olarak çok rahatlayacağız. Şuanda sınıf başına düşen öğrenci sayımız 42 iken, okulların faaliyete girmesi ile beraber bu sayının 30 olmasını bekliyoruz” dedi.




Sözcü


Geri Dön