25 / 04 / 2024

Şırnak'ta 10 bin 214 konutun yapımına başlandı!

Şırnak'ta 10 bin 214 konutun yapımına başlandı!

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Şırnak'a gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Şırnak'ta 10 bin 214 konut yapımına başlandı." dedi.



 

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Şırnak'a gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Valiliği ziyaret etti, Vali Mehmet Aktaş'tan kentteki çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Süleyman Soylu daha sonra, Vali Aktaş, Şırnak Belediye Başkan Vekili Turan Bedirhanoğlu, Cizre Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Faik Arıcan, Silopi Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sezer Işıktaş, Uludere Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Fatih Yakınoğlu, Beytüşşebap Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murat Şener, İdil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ersin Tepeli ile Güçlükonak Kaymakamı Osman Demir ile valilik toplantı salonunda basına kapalı toplantı yaptı.

Toplantının ardından AK Parti Şırnak İl Başkanlığına geçen Bakan Soylu, partililere hitap etti. Soylu, ramazan ayının hürmetine Filistinliler için dua edilmesini istedi.

- Şırnak'ta 3 katrilyonun üzerinde kaynak 

Bakan Süleyman Soylu, belediyelere görevlendirme yapılmasına değinerek, söz konusu belediyelere bugüne kadar 2,9 milyar yatırım yapıldığını belirtti.

Belediyelerin 1,5 milyar borçları bulunduğunu, bunun 600'ü aşkının esnafa olduğunu anlatan Soylu, bu borçların ödendiğini de söyledi.

Bakan Soylu, tüm belediyelerde 6 bin 121 kilometre sıcak asfalt, 4 bin 493 kilometre sathi kaplama, 49 bin 76 kilometre stabilize yol, 63 bin kilometre beton yol, 10 bin kilometre kare de kilit parke taşı döşendiğini, bin 914 çay bahçesi ve parklar yapıldığını da belirtti.

38 bin kilometre içmesuyu hattı, 45 atık su arıtma tesisi, 5 bin 535 kilometre atık su arıtma şebekesi, 129 kilometre yağmur suyu isale hattı yapıldığını, 117 kadın merkezinde 157'den fazla kurs düzenlendiğini, 108 bin kişinin bu kurslardan istifade ettiğini anlatan Süleyman Soylu, bin 747 taziye evi yapıldığını ve onarıldığını söyledi.

"Cizre'nin sokaklarının fotoğraflarını sosyal medyadan paylaşınca burası Paris değil Cizre iddiamız artıyor." diye konuşan Soylu, "Bu paralar daha önce nereye gidiyordu? sorusunu yöneltti. 

Soylu, "Şırnak'ta 10 bin 214 konut yapımına başlandı. İş yeri sayısı 515, cami sayısının 9. Şırnak'a çukur eylemlerinden sonra 3 katrilyonun üzerinde harcama yaptık. Bu önemli bir rakam. 5 bin 731 konut ve iş yeri hak sahiplerine teslim edilecek, ardından diğerleri de tamamlanacak. Tamamlanınca onlar da hak sahiplerine teslim edilecek. Bu paralar daha önce dağa, teröre, bu ülkenin beraberliğini ortadan kaldırmaya gidiyordu." dedi.

 


Geri Dön