26 / 04 / 2024

Şırnak'ta 6 bin konut yapılacak!

Şırnak'ta 6 bin konut yapılacak!

Bakan İsmet Yılmaz, Şırnak tablosunu anlattı: “Cizre ve Silopi’de, hasar bedeli 30 bin TL’nin altında olan 16 bin kişiye paraları ödendi. Toplum yararına çalışma kapsamında Şırnak’ta bin, Cizre’de 2 bin, Silopi’de bin 200, İdil’de 750 kişi istihdam edildi.”



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terörle mücadelede milli seferberlik başlatırken, terörün izlerinin silinmeye çalışıldığı kentlerde de ayrı bir seferberlik yürütülüyor. Teröristlerin açtığı hendek ve barikatların temizlendiği Şırnak ve ilçelerinde 5 bine yakın kişi toplum yararına çalışma kapsamında işe alındı.


ESNAFA 3 BİN LİRA DESTEK 

Esnafın tamamına 1.500 TL ila 3 bin TL arasında nakdi destek sağlandı. Evi yıkılanlara 6 bin konut için de çalışma yürütülüyor. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, milletvekillerine Şırnak’taki tabloyu anlatırken, şu bilgileri verdi:


6 BİN KONUT YOLDA 

Şırnak’ta çukur açılan yollar, patlayıcı döşenen evler oldu. Dolayısıyla, bu patlayıcıları yok etmek istediğimizde, patlayıcı döşenen evler de yıkıldı. Evi yıkılanlara bin 500 TL, evi hasarlı olanlara bin TL nakdi ödeme yapıldı. Evi yıkılanların bir kısmı Mersin'e, bir kısmı Cizre'ye, bir kısmı da Diyarbakır'a göçtü. Ancak, şu anda 8 bin 500'e yakın evde vatandaşlarımız kendi evinde oturuyor. 6 bine yakın konut yapacağız.


HEM GIDA HEM MADDİ 

Esnafın hepsine bin 500 ile 3 bin TL arasında değişen nakdi destek yaptık. Gıda yardımı isteyen herkese veriyoruz. Yardımları da Sosyal Dayanışma Vakfı üzerinden yapıyoruz. Açta, açıkta kimse yok, herkes evinde. İhtiyacı olana nakdi, ihtiyacı olana ayni yardım yapıyoruz. 


150 milyon liralık hasar bedeli ödendi

Bakan Yılmaz, “Sadece Şırnak’ta değil, Cizre ve Silopi'de hasar bedeli 30 bin TL’nin altında olan 16 bine yakın vatandaşımıza hasar bedeli ödendi. Bu kapsamda ödenenler 150 milyon TL'yi buldu. Hasar tespitinde, mutabık kalınan insanlara, evine karşılık ev vereceğiz. Eğer 100 metrekarelik bir evi, terör örgütünün patlayıcı döşemesinden dolayı yıkılmışsa devlet yapacak ve kendisine verecek. Bu arada, bu protokol imzalandıktan sonra aylık 560 lira da kira parası ödeniyor” dedi. 


5 bin kişi istihdam edildi 

“Şırnak merkezinde, toplum yararına çalışmada, zarar gören vatandaşlardan bin kişi istihdam edildi” diyen Bakan Yılmaz şunları anlattı: “Cizre'de 2 bin, Silopi'de 1.200, İdil'de de 750 kişi istihdam edildi. Cizre'nin, Silopi'nin ve Şırnak'ın, kanalizasyonu, suyu, altyapısı yapılıyor. Şırnak'ta 105 km sıcak asfalt yapılacak.”


Akşam 


Geri Dön