19 / 04 / 2024

SİS Sayılgan Dokuma Boya İplik San. ve Tic. A.Ş iflas etti!

SİS Sayılgan Dokuma Boya İplik San. ve Tic. A.Ş iflas etti!

Kervansaray Yatırım Holding, Danış Turizm ve İnşaat A.Ş. ile iştiraki SİS Sayılgan Dokuma Boya İplik San. ve Tic. A.Ş. arasında imzalanan "Gayrimenkul Satış Vaadi" sözleşmesinden kaynaklı hukuki süreç hakkında açıklama yaptı...



Kervansaray Yatırım Holding, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) Danış Turizm ve İnşaat A.Ş. ile iştiraki SİS Sayılgan Dokuma Boya İplik San. ve Tic. A.Ş. arasında imzalanan "Gayrimenkul Satış Vaadi" sözleşmesinden kaynaklı hukuki süreç hakkında açıklama yaptı.

Kervansaray Yatırım Holding'in eski yönetimi tarafından yönetilmekte olan ve tüm taleplerimize karşı genel kurulu yapılmaktan imtina edilen , bu sebeple yönetimi hakkında şirketimizce hukuki ve cezai süreç de başlatılan iştirak şirketimiz SİS Sayılgan Dokuma Boya İplik San. ve Tic. A.Ş. hakkında, Danış Turizm ve İnşaat A.Ş tarafından, aralarında imzalanan "Gayrimenkul Satış Vaadi" sözleşmesinden kaynaklı borç sebebiyle iflas yolu ile adi takip başlatılmış ve sonrasında açılan iflas davası neticesinde SİS Sayılgan Dokuma Boya İplik San. ve Tic. A.Ş' nin Danış Turizm ve İnşaat A.Ş.' ye olan borcu nedeniyle Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından iflasına karar verilmiş olup, bu karar Kervansaray Yatırım Holding'in hukuki durumu açısından menfi bir sonuç doğurmamaktadır.

Kervansaray Yatırım Holding'in KAP açıklaması:
Şirketimizin eski yönetimi tarafından yönetilmekte olan ve tüm taleplerimize karşı genel kurulu yapılmaktan imtina edilen , bu sebeple yönetimi hakkında şirketimizce hukuki ve cezai süreç de başlatılan iştirak şirketimiz SİS Sayılgan Dokuma Boya İplik San. ve Tic. A.Ş. hakkında, Danış Turizm ve İnşaat A.Ş tarafından, aralarında imzalanan "Gayrimenkul Satış Vaadi" sözleşmesinden kaynaklı borç sebebiyle iflas yolu ile adi takip başlatılmış ve sonrasında açılan iflas davası neticesinde SİS Sayılgan Dokuma Boya İplik San. ve Tic. A.Ş' nin Danış Turizm ve İnşaat A.Ş.' ye olan borcu nedeniyle Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından iflasına karar verilmiş olup, bu karar şirketimizin hukuki durumu açısından menfi bir sonuç doğurmamaktadır.

Sayın, Pay sahiplerimizin bilgisine sunulur. 

KERVANSARAY YATIRIM HOLDİNG A.Ş.


Geri Dön