19 / 04 / 2024

Şişli 2 dev meydanla değişecek

Şişli 2 dev meydanla değişecek

Şişli Belediye Başkanı Sarıgül İstanbul'un Taksim'den sonraki en büyük meydanının Şişli'ye yapılacağını söyledi.



Şişli Belediye Başkanı ve DSP adayı Mustafa Sarıgül, düzenlediği bir basın toplantısıyla seçimler sonrasında Şişli'nin çehresini değiştirecek projelerini açıkladı. Mega projelerin en önemlilerinden birini Şişli meydanı oluşturuyor. Sarıgül, 2 yıl içinde uygulamaya konulacak projeyi şöyle anlattı: "İstanbul'da Taksim Meydanı'ndan sonraki ikinci büyük meydanını Şişli'de yapacağız. Halaskargazi Caddesi üzerinde bulunan binaların, Şişli Camii ile Bulgar Kilisesi arasında kalan kısmının kamulaştırılıp yıkarak büyük bir meydan haline dönüştüreceğiz. Buradaki bina sahiplerini modern kule tipi binalarda toplayacağız. Projeyi  TOKİ  ile geçekleştireceğiz."

Mecidiyeköy'deki Ali Sami Yen Stadı yıkıldıktan sonra bu alana insanların rahatlıkla gezebileceği ve dinlenebileceği yeşil alan ağırlıklı modern bir meydan inşa edeceklerini belirten Sarıgül, projeleriyle ilgili şu bilgiyi verdi:

Şişli'nin çehresi değişecek

"Şişli'ye modern bir kent kimliği kazandırmak için sürdürdüğümüz çalışmalar, önümüzdeki süreçte de devam edecek. Kentlerin en önemli özelliği büyük meydanlarıdır. Avrupa'nın birçok kenti meydanlarıyla bilinir. İstanbul'da maalesef meydanların sayısı son derece az. Şişli, Mecidiyeköy ve Kurtuluş'ta meydan projelerimiz var. Bu projeler ilçemizin çehresini değiştirecek. Ali Sami Yen Stadı'nın bulunduğu alan, İstanbul'un en büyük yeşil alanlarından biri olacak ve Şişli'nin akciğeri işlevini görecek. Meydanın ucunda, büyük bir kongre ve turizm merkezi ile otel yer alacak. 30 bin metrekarelik kısmı yürüyüş alanlarına ayrılacak. Altında 10 katlı bir otopark olacak."

Sarıgül, "Kurtuluş sodn duraktaki tarihi binaları restore edeceğiz. Feriköy ve Ayazağa Statlarını, Monako Stadı benzeri bir yapıya kavuşturacağız. Halide Edip Adıvar Kültür Merkezi projesi ile Şişli'ye çok önemli bir kültür kompleksi kazandıracağız" dedi.

Vatan


Geri Dön