28 / 03 / 2024

Şişli Belediyesi şefleri 29 Eylül'de Maçka Parkı'nda topluyor!

Şişli Belediyesi şefleri 29 Eylül'de Maçka Parkı'nda topluyor!

Tecrübeli ve Yaratıcı Türk Şefler ile mutfak kültürlerini ülkemizde yaşatan İtalyan Şefler iki coğrafyaya ait muadil yemekleri omuz omuza sunmak üzere, 29 Eylül Cumartesi Günü 12:00 - 19:00 saatleri arasında Maçka Park’ ında buluşuyor





Bu yıl ilk kez Maçka Parkı’ nda düzenlenecek olan, “Şişli Belediyesi & iyiyemek” tarafından organize edilen festival boyunca iki mutfağa ait lezzetler ziyaretçilere sunulacak. Kurulacak olan şov mutfağında ise Arda Türkmen, Batuhan Piatti, Filiz Akın gibi isimlere ek olarak Türkiye’ nin önemli Türk ve İtalyan şefleri hünerlerini döktürecekler. Türkiye’ deki yeme içme sektörünün duayeni Ahmet Çapa’ nın da anılacağı festival “Türk ve İtalyan Mutfak Kültürleri Omuz Omuza” adı altında, Coca-Cola ve Finish sponsorluğunda 29 Eylül Cumartesi günü 12:00 – 19:00 saatleri arasında İtalyan Konsolosluğu’ nun da desteği ile Nişantaşı, Maçka Park’ ında gerçekleşecek. 


Dekorasyon ve görsel tasarımı A46 tarafından gerçekleştirilecek olan bu festival kapsamında, kurulacak mini mutfaklarda Türk yemeklerinin hemen yanı başında muadili İtalyan lezzetleri yer alacak. İki kültürün aşçıları omuz omuza bir dayanışma içinde çalışarak kültürel tatlarını konuklar ile paylaşma şansı yakalayacaklar. Risotto ile keşkek, polenta ile kuymak, mantı ile ravioli,  ricotta ile lor tatlısı gibi yemeklerin yanı sıra İtalyan kahvesiyle Türk kahvesi gibi tatlar yer alacak. Etkinlik merkezine kurulacak barda içecek ve şerbetler sunulacak, çocuklar leziz dondurmalarına kavuşacaklar… 


Festival boyunca tanınmış şefler sahnede lezzet gösterisi yapacaklar. 


Etkinlik alanının en çarpıcı noktasına kurulan gösteri mutfağında, videolu barkovizyon sayesinde her taraftan izlenir şekilde şeflerin birbirinden ilginç yemek şovları gerçekleşecek.  Bu gösteri her yarım saatte bir farklı şeflerin katılımıyla muhteşem bir deneyime dönüşecek. 


Festival kapsamında Türk ve İtalyan mutfağına ait yemeklere, bölgelere ve benzeri temalara ilişkin fotoğraflar sergilenecek, DJ performansı eşliğinde İtalyan aryaları Türk ezgilerine karışarak güçlü bir müzik ziyafeti festivale renk katacak ve kurulacak olan davet sofrasında konusunda uzman bir kişiler “Saat başı lezzet sohbetleri” gerçekleşecek.


Tüm gün sürecek lezzet şöleni “Türk ve İtalyan Mutfak Kültürleri Omuz Omuza” şenliğinde…


Şenliğe katılmak isteyen herkes 45 TL karşılığında satın alacakları bileklik ile gün boyunca şenliğin tüm heyecanına ortak olabilecekler. Şenlikten elde edilecek gelirin önemli bir bölümü ise Şişli Meslek Yüksek Okulu’nda öğrenci okutmak üzere ÇABA Derneği’ ne bağışlanacaktır. 


29 Eylül Cumartesi günü “Türk ve İtalyan Mutfak Kültürleri Omuz Omuza” şenliğine uğramayı ihmal etmeyin!


Katılımcılar ve Sunulacak Yemekler:


Cicchetti x Meze (Grand Hyatt Otel Mutfak ekibi)

Pesto soslu Ravioli x Mantı (Mövenpick Otel Mutfak Ekibi x Borsa Restoranları)

Polenta x Kuymak (Fratellli la Buffala restoran x Borsa Restoranları)

Risotto x Keşkek ( Cento per Cento x Borsa Restoranları)

Minestrone x Ezogelin ( USLA – Uluslar arası Servis ve Lezzet Akademisi)

Pizza x Pide ( Pipa x Borsa Restoranları)

Focaccia x Türk ekmekleri ( Pipa x Borsa Restoranları)

Ricottalı Tatlı x Lor Tatlısı (Divan Hotel x Kiva Restoran)


Ayrıca; 


şerbetler (Kiva Lokantası)

İtalyan peynirleri (Deliziosa)

Türk ve İtalyan Kahveleri

Türk ve İtayan Dondurma çeşitleri




Show Mutfağında Yer Alacak İsimler:


Arda Türkmen

Batuhan Piatti

Fabio Brambilla

Giovanni Terracchiano

Murat Karaduman

Esen Hünal Blake

Gian Marco Russo….vb




Geri Dön